Paistetut kurpitsakuutiot

Ihana syksy ja kauniit, herkulliset kurpitsat ovat nyt täällä! Yhä useampi on ottanut Halloween-perinteeksi kovertaa kurpitsa. Mutta kovertamisen jälkeen tehtävän helpon sosekeiton lisäksi kurpitsoja kannattaa todellakin myös ostaa ja syödä muulloinkin pitkin syksyä ja talvea. Kaupoista löytyy esimerkiksi myski- ja butternutkurpitsaa, joista voi tehdä sekä keittoa, uunissa paahdettavia lohkoja, tai ihan vaan paistinpannulla paistettavia kuutioita, jonka reseptin kerronkin tässä. Aina ei halua pienen ruokamäärän takia lämmittää uunia, ja silloin paistetut kurpitsakuutiot ovat käteviä.

paistetut kurpitsakuutiot

Tarvitset:

noin puolikas butternut-kurpitsa, tai paistinpannullisen verran muuta kurpitsaa
öljyä paistamiseen
suolaa, pippuria
kanelia, inkivääriä
(1 rkl sitruunan mehua tai omenaviinietikkaa)
tilkka luulientä tai vettä

Tee näin:

Leikkaa kurpitsa ensin kahtia pituussuunnassa. Leikkaa sitten paksuja, noin parin sentin siivuja poikittain. Leikkaa siemenet ja löysät osat pois. Leikkaa lopuksi kaikki palat noin 2*2 cm kuutioiksi.

Kuumenna valurautapannu ja lisää siihen reilusti öljyä tai voita. Ruskista kurpitsan kuutiot rasvassa parisen minuuttia. Vähemmä lämpöä ja jatka paistamista vielä pari minuuttia, välillä kuutioita käännellen. Mausta suolalla, pippurilla, kanelilla ja inkiväärillä. Voit käyttää myös muita mausteita, kuten neilikka, kardemumma, valkosipuli, korianteri, curry tai chili.

Kaada kurpitsojen päälle halutessasi 1 rkl sitruunan mehua tai omenaviinietikkaa ja sekoita. Lisää vielä muutama rkl lientä tai vettä ja anna hautua kannen alla kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. Kokeile haarukalla. Arviolta tähän menee 20-30 minuuttia.

Tarjoile papupadan, lihan tai kalan kanssa. Voit tarjoilla myös riisiä lisukkeena.

Paistetut kurpitsakuutiot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *