Syksyn 2018 avoimet kokkauskurssit Espoossa – aikataulu!

Keväällä 2018 alkaneet suositut kokkauskurssit Espoossa, Soukassa, saavat nyt odotettua jatkoa syksyllä 2018. Huom! Nopean ilmoittautujan etu voimassa syyskuun kurssien osalta 10.8. asti ja lokakuun kurssien osalta 20.9.! Ilmoittaudu lomakkeen kautta sivun alaosassa. Pyrin vahvistamaan ilmoittautumisesi mahdollisimman pian, viimeistään vuorokauden sisällä. Tässä syksyn aikataulu ja hinnasto.

Kokkauskurssit Espoossa, syksyn kurssiaikataulu ja hinnasto:

 • Raakaravintokurssi ke 12.9.2018 klo 17.30 – 20.30, hinta 42 e (10.8. asti 37 e)
 • LCHF-ruokavalio (eli vähähiilarinen ruoka) to 13.9.2018 klo 17.30 – 20.30, hinta 42 e (10.8. asti 37 e)
 • Raakakakkukurssi ma 17.9.2018 klo 17.30 – 20.30, hinta 42 e (10.8. asti 37 e)
 • Mummi-lapsi -kokkauskurssi 3 (eri reseptit kuin osissa 1-2!) to 20.9.2018 klo 15.30 – 17.30, hinta 34 e/aik.+lapsi, 42 e/aik.+ 2 lasta (10.8. asti 29/37 e)
 • Helppo kasvisruokakurssi ti 25.9.2018 klo 17.30 – 20.30, hinta 40 e (10.8. asti 35 e)
 • Helppo kasvisruokakurssi uusinta ma 29.10.2018 klo 17.30-20.30, hinta 40 e (20.9. asti 35 e)
 • Raakapuurot ja -vanukkaat ma 22.10.2018 klo 17.30 – 20.30, hinta 42 e (20.9. asti 37 e)
 • Hyönteiset ruoanlaitossa ti 30.10.2018 klo 17.30 – 20.30, hinta 42 e (20.9. asti 37 e)
 • Mummi-lapsi -kokkauskurssi 4 (eri reseptit kuin osissa 1-3!) to 25.10.2018 klo 15.30 – 17.30, hinta 34 e/aik.+lapsi, 42 e/aik.+ 2 lasta (20.9. asti 29/37 e)

Kurssien Facebook-tapahtumat (viimeistään elokuun alusta lähtien): https://www.facebook.com/pg/tosiruoka/events/?ref=page_internal

Kokkauskurssit, tarkemmat kuvaukset:

Raakaravintokurssi

Raakaravinto, eli raw food, on ruokaa, jota ei ole kypsennetty kuumentamalla. Raakaruoassa on enemmän entsyymejä kuin kuumennetussa ruoassa. Ruoasta tehdään keholle helpommin sulatettavaa erilaisin keinoin, joita ovat esimerkiksi liotus, idätys ja hapatus. Raakaruoka täyttää hyvin, mutta kylläisyyden tunne on erilainen kuin kypsennettyä ruokaa syötäessä.

Kokkauskurssit Espoossa raakaravintokokkauskurssi

LCHF-ruokavalio

LCHF tulee sanoista Low Carb, High Fat. Suomeksi puhutaan usein vähähiilarisesta ruokavaliosta tai karppauksesta. Turhat ja joskus johdonmukaisesti kaikki sokeri- ja tärkkelyslähteet eliminoidaan ruokavaliosta ja keskitytään rasvaan ja proteiiniin. Kurssilla tehdään tavallista kotiruokaa, jossa on vain vähän hiilihydraattia. Kurssi sopii erityisen hyvin ylipainosta kärsiville ja kakkostyypin diabeetikoille.

jauhelihapihvit salaattipedillä

Raakakakkukurssi

Tule mukaan kokkaamaan tavallisia leivonnaisia terveellisempiä ja ravitsevampia mutta vähintään yhtä herkullisia raakakakkuja! Raakakakku valmistetaan ilman uunia. Raaka-aineina käytetään muun muassa pähkinöitä, hedelmiä, raakakaakaota, siemeniä ja marjoja. Kakkujen jähmettyessä pyöräytämme lisäksi raikkaan vihersmoothien.

Kokkauskurssit Espoossa raakakakkukurssi

Mummi-lapsi -kokkauskurssi

lasten ikä n. 5-10 v

Tätä on toivottu! Kurssilla tehdään ruokaa yhdessä lasten kanssa. Tunnistetaan myös raaka-aineiden erilaisia ominaisuuksia erilaisten aistiemme avulla. Tervetulleita ovat kurssin nimestä huolimatta mummien lisäksi myös vaarit ja muutkin aikuiset. Joka eri osassa on eri reseptit, eikä yksi osa vaadi toiseen osallistumista.

Kokkauskurssit Espoossa mummi-lapsi -kokkauskurssi

 

Helppo kasvisruokakurssi

Vähemmän lihaa, enemmän kasviksia! Tällä kurssilla jokainen saa oivaltaa, kuinka helppoa ja herkullista se voikaan olla. Laitamme yhdessä helppoja, täyttäviä kasvisruokia, ja kaikki tehdään alusta asti aidoista raaka-aineista. Käytetään paljon palkokasveja ja jonkin verran siemeniä, pähkinöitä ja maitotuotteita.

Kokkauskurssit Espoossa kasvisruokakokkauskurssi

Raakapuuro- ja -vanukaskurssi

Puurot ja vanukkaat ovat helpoimpia raakaruokia omaksua, ja ne ovat myös suhteellisen helppoja ja nopeita, kunhan oppii perusteet. Ne ovat myös äärimmäisen herkullisia, ja useimmiten lapset myös rakastavat niitä. Raakaravinto, on ruokaa, jota ei ole kypsennetty kuumentamalla. Raakaruoassa on enemmän entsyymejä ja vitamiineja kuin kuumennetussa ruoassa.

Raakapuurokurssi

Hyönteiset ruoanlaitossa

Hyönteisten kasvattaminen proteiinilähteeksi vaatii huomattavasti vähemmän resursseja kuin lihan. Siksi hyönteisten rooli ruokavaliossamme voi kasvaa. Tällä kurssilla teemme yksinkertaisia ruokia jauhomadoista ja sirkoista sekä tutustumme jauhomatojen kasvatukseen.

Muutama kommentti kursseilta:

“Ihana miljöö ja pieni, kodikas ryhmä. Paljon kivempi kuin suurkeittiössä.” -kurssiosallistuja
“Lapset tykkäsivät todella paljon. Ruoka oli heidän mielestään todella hyvää ja oli ihan mahtavaa päästä tekemään sitä itse.” -kurssille osallistuvan lapsen äiti
“Olet helposti lähestyttävä ihminen ja kurssista jää kiva fiiis. Sellainen fiilis, että teet työtä täydellä sydämellä” -kurssiosallistuja
“Olit hyvin suunnitellut etukäteen kaiken. Aika riitti, mahduimme hyvin keittiöösi, työsuunnitelma oli hyvä ja ruoat maistuvia. Ihanaa, että olit suunnitellut lapsille myös aistiharjoituksen.”
-kurssiosallistuja
“Parasta on tehdä yhdessä ruokaa sun hyvällä opastuksella. Koko ympäristö on kaunis ja ihana. Osaat opastaa hyvin. Ihailen rauhallisuuttasi ja selkeyttäsi. Ja taas oli kiva leikkikin.” -kurssiosallistuja
“Det var fin kurs och god stämning igår.”
-kursdeltagare
“Super att recepten omfattade både alternativ för förrätt, “varmrätt” och efterrätt, och du har ju en härlig attityd och ett lugnt förhållningssätt som kurslärare.” -kursdeltagare

Yleistä kokkauskursseista

 • Kursseilla saa aina ruokaohjeet mukaan paperikopioina ja halutessaan myös tiedostona. Ruokaohjeet saa halutessaan myös ruotsiksi.
 • Essuja on kurssipaikalla.
 • Illan kuluessa siistimme myös paikat ja tiskaamme, ja sitten tietysti nautimme yhdessä illan aikaansaannoksista yhteisessä pöydässä.
 • Kokkauskursseilla ei käytetä gluteenipitoisia raaka-aineita eikä valkoista sokeria.
 • Kerro ilmoittautuessasi myös mahdolliset allergiat ja yliherkkyydet.
 • Yhdelle kurssille otetaan korkeintaan 8 osallistujaa. Mummi-lapsi -kurssi on poikkeus – siihen otetaan noin viisi aikuinen-lapsi -paria. Kurssin mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitetaan viimeistään noin viikko etukäteen.
 • Lasku, jossa on viikon maksuaika, lähetetään osallistujille sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen, kuitenkin viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä, joka on 7 päivää ennen kurssipäivää. Tämän jälkeen tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50% kurssihinnasta, ja saman päivän peruutuksista 100 % kurssihinnasta. Hinnat sisältävät alv:n 24%.

Kokkauskurssit Espoo Villa Elinelund

Osoite on Soukanniemi 6b. Perille pääsee bussilinjalla 143, ja autopaikkoja löytyy pihalta. Kartan ja julkisen liikenteen yhteydet näet tarkemmin tästä: Ota yhteyttä. Tosiruoka järjestää myös vastaavia kursseja yrityksille, lue lisää: Kokkauskurssit.

Ilmoittaudu:

(kirjoita otsikoksi (Subject) Kokkauskurssi)
* = pakollinen

 

Syksyn 2018 avoimet kokkauskurssit Espoossa – aikataulu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *