På svenska

Riktig mat erbjuder kostföreläsningar, friskvårdsdagar och kurser:

kostföreläsningar, friskvårdsdagar och kurser

  • kostföreläsningar och hälsoföreläsningar,
  • friskvårdsdagar och inspirationsdagar för företag och andra grupper,
  • matlagningskurser,
  • kurser om kost och hälsa (även t.ex. viktgrupper),
  • individuell kostrådgivning,
  • ayurvedisk huvud- och ansiktsmassage, samt
  • mat- och kostrelaterade artiklar till tidningar.

Temat är hur man når bättre hälsa genom att äta riktig mat, den rätta maten för ens egen kropp. Min verksamhet grundar sig på tre viktiga principer:

  1. Evolutionen – den artriktiga maten för mänskan.
  2. Vetenskapen – forskningen.
  3. Erfarenhet – den sammanlagda erfarenheten av tiotusentals mänskor som ätit sig friska på naturlig mat.

Kostföreläsningar, friskvårdsdagar och kurser erbjuder jag åt både företag, föreningar och mindre grupper. Jag arbetar både på svenska, finska och engelska.

En Facebook-sida finns också, kom gärna med och gilla sidan.

Ät den mat du är skapt för att äta!

Kostföreläsningar och hälsoföreläsningar

Jag föreläser om kost och hälsa med stor inspiration både på svenska, finska och engelska. Ämnen jag kan behandla i en kostföreläsning är bl.a. fetter, socker, kolesterol, viktkontroll, detox, mer energi i vardagen, individuella behov av kost. Du kan läsa mer om kostföreläsningar och hälsoföreläsningar på finska här: Luennot.

Friskvårdsdagar och inspirationsdagar

Friskvårdsdagar, måbradagar och inspirationsdagar (tyky-dagar, tyhy-dagar) ordnar jag tillsammans med mina samarbetspartners. Dagarna grundar sig på naturlig kost och ett naturligt sätt att röra kroppen. Jag samarbetar med bland annat yogainstruktörer, personal trainers samt experter på mindfulness, skogsterapi och naturlig rörelse. Du kan läsa mer på finska här: Tyky-päivät.

Matlagningskurser

Jag erbjuder också jättepopulära matlagningskurser för företag och andra grupper! Vad sägs om en kurs i råchoklad, råkakor, vegetarisk maglagning eller rågröt och -puddingar? Läs mer på finska här: Kokkauskurssit

För mer info på svenska kan du kontakta mig via kontaktblanketten eller ringa, mobil 045-2536 936.

Kostrådgivning

I kostrådgivningen vänder jag mig i första hand till personer som behöver gå ner i vikt eller har andra former av vardagsohälsa – t.ex. krånglande mage, migrän, trötthet, acne, ojämnt blodsocker.

Jag utgår alltid från klientens kropp, livssituation och preferenser i matväg – lösningen måste vara hållbar.

Prislista:
Kostrådgivningsprogram 4,5 h (5 träffar: 1,5 h + 4*45 min) / 280 e
Kostrådgivningsprogram 3 h (3-4 träffar: 1,5 h + 2*45 min) / 185 e
Kostrådgivning på timdebitering / 67 e/h
(alla priser inkluderar 24 % moms) (priserna i kraft till 31.12.2019)

Ayurvedisk huvud- och ansiktsmassage

Jag ger ayurvedisk huvud- och ansiktsmassage sedan år 2013. Olika typer av muskelspänningar kan hämma blodcirkulationen i huvudet och ansiktet, vilket försämrar syretillförseln och energiflödet. Det kan öka risken för huvudvärk och migrän, utmattning, sömnsvårigheter, rastlöshet och nervositet. Ayurvedisk huvud- och ansiktsvård, med andra ord huvudmassage och ansiktsmassage, kan hjälpa. Massagebehandlingen kan också ge djup avkoppling.

Behandlingen tar ca 1 timme. Jag tar emot i mitt hem i Esbo huvudsakligen vardagar kl 9-15. Läs mer här: Ayurvedinen pää- ja kasvohieronta eller kontakta mig för frågor eller tidsbeställning: Ota yhteyttä

Priser:
55 min / 45 e
3 x 55 min / 125 e
5 x 55 min / 205 e
(alla priser inkluderar 24 % moms) (prisen gäller till 31.12.2019)

Även presentkort!

Om Nina

kostföreläsningar, friskvårdsdagar och kurser - Certifierad PI kostrådgivareJag, Nina Westerback är diplomingenjör till grundutbildningen och jobbade förr inom företagsvärlden i 15 år med bland annat projektledning, kundutbildning, produktutveckling och marknadsföring. Mitt passionerade intresse för hälsa och kost utvecklades småningom från en hobby till en yrkeskompetens under flera års tid, slutligen genom utbildningen till PI Kostrådgivare på Paleo Institute i Stockholm år 2010, studier vid Öppna Universitetet i Helsingfors samt genomgång av de viktigaste studierna och böckerna på området. År 2012 utbildade jag mig till ayurvedaterapeut, vilket gett mycket ny kunskap bland annat om matens inverkan på kropp och själ. Samma år fortbildade jag mig också till Lic. Kost- och näringsrådgivare på Paleo Institute.

Jag är en van föreläsare och kursledare och har årligen rådgivit tiotals klienter till viktnedgång och bättre hälsa allt sedan år 2010. Jag har också arbetat några år som lärare i hälsokunskap i Helsinge skola och Mattlidens gymnasium i huvudstadsregionen. Jag håller matlagningskurser på medborgarinstitut samt jobbar för närvarande deltid i Life-butiken i Ainoa, Esbo.

Jag är mamma till tre vuxna döttrar. Jag har också bloggen Flo Food där jag skriver om bland annat kost, hälsa, höns och mat och som innehåller flera hundra recept. Min käraste hobby är musik. Jag sjunger, spelar ukulele och skriver egna låtar. Som musiker har jag en egen Facebook-sida: Singer-songwriter Nina Westerback.

Vill du boka oss för en föreläsning, friskvårdsdag eller matlagningskurs? Behöver du hjälp med kosten, eller känner du någon som behöver? Kontakta mig via kontaktblanketten eller ring, mobil 045-2536 936.

2 thoughts on “På svenska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *