Valkoiset parsat, hollandaise ja munahakkelus

Valkoiset parsat, hollandaise ja munahakkelus ovat yhdessä keväthitti ja äärimmäisen yksinkertainen ruoka!

Valkoiset parsat, hollandaise ja munahakkelus

Tarvitset:

    • pari nippua valkoista parsaa
    • vettä
    • suolaa
    • 4 kananmunaa
    • nippu persiljaa

Hollandaise-kastikkeeseen:

  • 3 keltuaista
  • 3 rkl vettä
  • 2 tlk sitruunamehua
  • 150 g voisulaa
  • mustapippuria
  • (suolaa)

Ohje:

Kuori parsojen varret perunankuorijalla. Keitä ne suolatussa vedessä kunnes ne ovat juuri pehmenneet sisältä, kannattaa tarkistaa usein koska tarvittava aika riippuu sekä parsojen paksuudesta että niiden tuoreudesta. Minulla meni tähän 15 minuuttia tällä kertaa.

Keitä kananmunat noin 8 minuuttia, kuori ja hienonna ne. Hienonna myös persilja. Laita ne omiin pikku kulhoihinsa.

Kastike: Vatkaa keltuaiset, vesi ja sitruunamehu keskenään vesihaudeastiassa. Laita metallinen tai lasinen kulho vesikattilan päälle siten, että kulho koskee veteen mutta pysyy kattilan reunojen päällä vakaasti. Veden ei saa olla kuumempaa, kuin että pystyt kastamaan sormesi siihen (noin 70 astetta). Jatka vatkaamista kunnes seos sakenee. Lisää sitten voisula hitaasti, vatkaten. Jätä voin sakein pohjasakka astiaan, josta kaadat. Ota kattila pois liedeltä ja mausta valmis kastike mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. (Jos voi on suolaista, et ehkä tarvitsekaan lisää suolaa.)

Valkoiset parsat, hollandaise ja munahakkelus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *