Suppilovahverokeitto

Syys- ja lokakuussa metsässä on useimpina vuosina runsaasti suppiksia. Kannattaa hyödyntää! Suppilovahverokeitto on helppo ja herkullinen.

Suppilovahverokeitto

Tarvitset:

  • noin litra kotitehtyä liha- tai kanalientä (myös muu käy!)
  • noin 1,5-2 litraa tuoreita suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • 1 purjo (käy toki muukin sipuli tai -yhdistelmä)
  • 4-5 rkl voita
  • 2-3 dl kermaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1-2 rkl perunajauhoja ja 0,5 dl vettä tai kylmää lientä
  • suolaa, pippuria
  • loraus jotain hyvää öljyä, esim. saksanpähkinäöljy tai oliiviöljy
  • yrttejä maun mukaan, esim. persilja, rosmariini, salvia

Riittää ja kestää:

4-5 hengelle, noin 30 minuuttia.

Tee näin:

Poista ensin ylimääräinen neste sienistä: paista ne miedolla lämmöllä pannullinen (tai kattilanpohjallinen) kerralla ja laita sivuun.

Pilko sipulit ja purjo. Sulata voi isossa kattilassa ja freesaa siinä sipulit ja sienet (voivat olla kokonaisena) miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää liemi, sekä 2-3 dl kermaa. Anna kiehua 10-15 minuuttia.

Hienonna keittoa hieman sauvasekoittimella, mutta ei täysin pyreeksi.

Suurusta keitto halutessasi perunajauhoilla tai jollain muulla: sekoita perunajauho veteen ja lisää se varovasti keittoon sekoittaen hyvin. Anna kiehahtaa uudestaan.

Mausta suolalla, pippurilla, öljyllä ja yrteillä.

Suppilovahverokeitto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *