Paistetut voikukannuput

Paistetut voikukannuput ovat helpoimpia villiruokia mitä voi keksiä. Kerää voikukannuput kun ne ovat juuri nupussa, ennen kuin nuppu alkaa avautumaan. Poimi niin, että yhtään vartta ei tule mukaan, koska varressa on karvasta makua vielä enemmän.

Paistetut voikukannuput

Voikukassa on muun muassa sappirakkoa ja maksaa hoitavia ominaisuuksia. Sen sanotaan myös olevan antireumaattinen, diureettinen ja miedosti laksatiivinen. Voikukka sisältää paljon kalsiumia, rautaa, magnesiumia, inuliinia ja luteiinia ja ainakin lehdissä on runsaasti B-, C- ja K-vitamiinia.

Tarvitset:

  • kourallinen voikukannuppuja
  • keltaista oliiviöljyä (= ei extra-virgin) tai voita
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Ohje:

Paista nuput miedolla lämmöllä oliiviöljyssä tai voissa 3-4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa vaikkapa salaatissa tai lihan lisukkeena.

Paistetut voikukannuput
Tässä kuvassa paistetut voikukannuput on ripoteltu ruokaisan lohisalaatin päälle.

 

Paistetut voikukannuput
Keskellä näkyy poimittavan kokoinen nuppu!
Paistetut voikukannuput

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *