Keitetty naudankieli

Onko keitetty naudankieli mielestäsi outo ruoka? Kokeile kuitenkin, saatat muuttaa mielesi! Keitetty naudankieli sopii sekä pääruoaksi jonkin hyvän kastikkeen kanssa, lämpimänäkin, tai leikkeleeksi kylmänä. Se on lisäaineeton vaihtoehto kaupan voileipäkinkulle!

keitetty naudankieli

Tarvitset:

  • 1 naudankieli
  • n. 1 rkl suolaa
  • muutama laakerinlehti
  • 2 lohkotettua sipulia
  • 15 mustapippuria
  • 15 valkopippuria

Ohje:

Keitä kieli kattilassa vedessä, johon olet lisännyt sipulilohkot ja mausteet, noin 2,5 tuntia. Kun kieli on valmis, anna sen jäähtyä keitinvedessä vähintään noin tunti. Poista sitten nahka, ja se on valmis syötäväksi sellaisenaan, tai täysin jäähtyneenä ja ohueksi viipaloituna leikkeleenä. Se säilyy jääkaapissa noin viikon, kunhan käsittelet sitä hygieenisesti.

Keitetty naudankieli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *