Jouluinen puolukkaraakasuklaakakku

Haluatko joulupöytään jotain herkullista, mutta ei silti epäterveellistä? Tämä jouluinen puolukkaraakasuklaakakku voi olla silloin juuri sinua varten.

puolukkasuklaaraakakakku

Tarvitset yhteen 6-8 hengen kakkuun:

Pohja:

  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • 6-8 tuoretta taatelia (tai kuivia liotettuja hieman useampi)
  • ripaus hyvää suolaa
  • 1-2 tl kanelia
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 1/2 tl kardemummaa
  • (1 tl psylliumia)

Täyte:

  • 2 avokadoa
  • 6 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3 rkl hunajaa tai agavesiirappia (tai enemmän)
  • 1 dl raakakaakaovoita

Ylin kerros:

  • 3/4 dl puolukoita
  • 3/4 dl vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl psylliumia

Koristeeksi:

  • puolukoita, kaakaonibsejä, kookoshiutaleita

Tee näin:

Liota pähkinät pari tuntia tai yön yli. Kaada pähkinät siivilään ja aja ne murskeeksi monitoimikoneessa. Poista tarvittaessa siemenet taateleista. Lisää sitten taatelit, mausteet ja suola, ja jos olet liottanut pähkinöitä yön yli niin myös psyllium, koneeseen ja aja tasaiseksi massaksi. Massa on hyvä jos pystyt muotoilemaan siitä sormien välissä pienen pallon. Jos et pysty, lisää 1-2 taatelia tai 1 tl vettä.

Sopiva vuoka on irtopohjavuoka, jonka halkaisija on 20 cm. Jos käytät isompaa vuokaa, on hyvä tehdä hieman suurempi kakku. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan reunan ja pohjan väliin. Painele pohjataikina tiiviiksi kerrokseksi. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää avokado, kaakao ja makeutus monitoimikoneeseen ja aja sileäksi massaksi. Lisää sitten sula kaakaovoi hitaasti koneen ollessa käynnissä. Maista sopiva kaakaon ja makeutuksen määrä! Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Aseta kakku taas jääkaappiin sill’aikaa kun valmistelet ylimmän kerroksen.

Soseuta puolukat veden ja hunajan kera sauvasekoittimella. Kun sose on sileää, lisää psyllium ja soseuta vielä hetki. Levitä puolukkasose kakun päälle kun täyte on kiinteytynyt jääkaapissa ainakin 15-30 minuuttia. Koristele sitten kakku kauniisti kokonaisilla puolukoilla, kaakaopavun rouheella ja halutessasi kookoshiutaleilla.

Säilytä kakkua jääkaapissa, jossa se säilyy kolmisen päivää ilmatiiviissä astiassa, muuten noin päivän.

Jouluinen puolukkaraakasuklaakakku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *