Äärettömän helppo ja ravitseva täysin gluteeniton ja vehnätön lettu – ja lisäksi kaunis! Galette on ranskalainen lettu ja galette complete tarkoittaa täydellistä lettua.
Tarvitset neljään isoon lettuun:
- 2,5 dl tattarijauhoja
- 3,5 dl vettä
- 0,5 tl suolaa
- voita paistamiseen
- 4 luomukananmunaa
- 4 kinkkuviipaletta
- juustoraastetta
- mustapippuria
Tee näin:
Vatkaa jauhot, vesi ja suola sileäksi ja odota vähintään 2 h. Paista letut isossa pannussa runsaassa voissa siten, että saman tien kääntelet pannua jotta taikina valuu koko pannulle. Ensin korkealla lämpötilalla ensimmäinen puoli, sitten vähemmällä lämmöllä toinen puoli. Heti kun olet kääntänyt, riko muna suoraan letun päälle, kääntele taas pannua, laita (halutessasi) kinkkuviipale valkuaisen päälle, sitten juustoraastetta päälle ja taita letun reunat. Rouhi lopuksi päälle vielä mustapippuria. Valmis!
Galette complete
I Bretagne används ofta även vischy-vatten för att få smeten mer bubblig o luftig. Fyllningen låter super… tyvärr kan man inte får så tunna crepes enligt LCHF, dvs utan mjölet… Kokosmjöl beter sig antagligen annorlunda.
Det stämmer det, Tove! Ganska tunna LCHF-plättar kan man däremot få med ägg och psyllium och lite grädde. Det ska vara typ 2 ägg och nästan 2 msk psyllium och en rejäl gräddskvätt. Kanske värt att testa!