Vehnä, otsonoitu oliiviöljy ja ruusufinni – omakohtaiset kokemukseni

Kun olin 27-vuotias ja odotin esikoistani, kasvojeni iho alkoi yhtäkkiä muuttua punertavaksi ja poskiin ilmestyi pieniä finnejä. Harmitti hieman, mutta vointini oli muuten loistavaa, joten en kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota. Lapseni syntyi, iho oli edelleen huonossa kunnossa. Lisää lapsia syntyi, ja huomio oli perheen hoidossa, työssä ja pian talonrakennusprojektissa, joten en tehnyt iho-ongelmille moneen vuoteen mitään.

Vuonna 2002 sain kuitenkin diagnoosin: ruusufinni, acne rosacea. Kokeilin monenlaisia antibiootteja, muun muassa tetrasykliinejä. Sain kaikista sivuoireita: eräästä lääkkeestä punaisia patteja reisiin, toisesta kovia vatsakipuja, joten en voinut käyttää niitä, vaikka ne näyttivät helpottavan kasvojen punoitusta ja finnejä. Kävin jopa laserhoidossa kerran – näytin 2-3 päivää siltä, että olin ollut tappelussa, ja sen jälkeen aika hyvältä, kunnes muutama kuukausi myöhemmin punoitus alkoi palata.

Kokeilin myös monenlaisia ihonhoitotuotteita ja -salvoja, eikä mikään auttanut vaan valtaosa vain ärsytti ihoani. Jätin eri aineita ruokavaliosta pois, esimerkiksi viljat, maidon, perunan. En kokeillut kuitenkaan kauempaa kuin ehkä viikon kutakin.

Useita vuosia myöhemmin, vuonna 2010, aloin opiskella ravintoneuvojaksi Tukholmassa. Keskustelimme kurssilla paljon ruoan eri vaikutuksista, ja päätin kokeilla uudestaan viljatonta ruokavaliota. Olin silloin jo muutaman vuoden vähentänyt esimerkiksi pastan ja sokerin käyttöä tuntuvasti, mikä näkyy huhtikuun 2010 kuvasta (alla). Ehkä juuri siksi tulos oli tällä kertaa häkellyttävän hyvä – ihoni kirkastui viikossa, ja jatkuva pieni kutina ja kiristävä tunne, joita en ollut edes tiedostanut, hävisivät kokonaan. Pian totesin myös, etten saanut enää aftoja suuhun, enkä nenäverenvuotoja. Näistä kärsin aikaisemmin useita kertoja vuodessa. Olin tästä kaikesta valtavan kiitollinen.

Kuva vuodelta 2004:
Vehnä, otsonoitu oliiviöljy ja ruusufinni - ennen

Kuva huhtikuusta 2010:
Vehnä, otsonoitu oliiviöljy ja ruusufinni - ennen

Kuva heinäkuusta 2010:
Vehnä, otsonoitu oliiviöljy ja ruusufinni - jälkeen

Aloin pikkuhiljaa syödä uudestaan kauraa, ruista ja ohraa, eivätkä nämä vaikuttaneet ihooni millään tavalla. Olen jatkanut vehnätöntä elämää jo yli viisi vuotta. Sinä aikana olen myös kokeillut useita kertoja, olenko edelleen herkkä vehnälle, ja joka kerta saan muutamassa tunnissa finnejä, kutinaa ja ehkä aftan. Joten, croissantin hinta on liian kova – pysyn vehnättömänä. Aftoja ja nenäverenvuotoja ei ole edelleenkään ollut yli viiteen vuoteen.

Ihoni pysyi hienona monta vuotta, kunnes se taas alkoi punertaa, ensin vain talvi- ja kevätaikaan, ja viime kesänä ihoni ei oikeastaan palautunut lainkaan enää entiseen hyvään tilaansa. Olin kokeillut viimeisen parin vuoden aikana taas joitakin uusia asioita, muun muassa maidottomuutta ja lihattomuutta, sekä joitakin ihonhoitotuotteita kuten aloeveraa ja pihkavoidetta. Näistä ei ollut ratkaisevaa apua.

Elokuun lopussa päätin kuitenkin kokeilla vielä yhtä ainetta. Olin Ruohonjuuressa työtehtävieni johdosta, kun tuli puhetta otsonoidusta oliiviöljystä. Ostin purkin vahvaa laatua, ja aloin sivellä sitä kasvoihin aamuin illoin. Ihan ohut kerros, ja vain punaisiin kohtiin. Jo runsaan viikon jälkeen aloin nähdä tuloksia.

Tässä kuva ennen ensimmäistä käyttökertaa:
Otsonoitu oliiviöljy ja ruusufinni - ennen

Tässä kuva 9 päivän käytön jälkeen:
Otsonoitu oliiviöljy ja ruusufinni - jälkeen

Olin todella hämmästynyt. Olin vihdoin löytänyt aineen, joka kosteuttaa ihoani ärsyttämättä sitä lainkaan, ja vielä poistaa punaisuuden ja tuon tutun kutinan ja kiristävän tunteen.

Kuinka otsonoitu oliiviöljy sitten vaikuttaa? Tuoteselosteen mukaan se toimii antimikrobisesti (tehoten bakteereihin, viruksiin, sieniin ja parasiitteihin), vapauttaa iholla happea sekä lisää soluhengitystä. Voit lukea lisää täältä: White Swan. Tuote ei sisällä parabeeneja eikä muitakaan lisäaineita. Se voi tehota myös jalkasieneen, avohaavoihin, herpekseen ja muihin ihottumiin.

Käytin öljyä ensimmäiset 4 viikkoa aamuin illoin, sen jälkeen vain iltaisin, ja nyt noin joka toinen ilta. Olen ajatellut kokeilla seuraavaksi miedompaa voidetta tai ylläpitävää voidetta, joita sama tuottaja myös valmistaa.

Mutta tähän hätään olen niin tyytyväinen uuteen löytööni, että jatkan näin, ja haluankin jakaa tätä tietoa muille, jospa joku löytäisi siitä apua! Saat myös vapaasti jakaa tätä kirjoitusta ja kommentoida.

Päivitys 28.5.2016: Lue myös uusi kirjoitukseni hoitavasta kosteusvoiteesta, joka sisältää otsonoitua sheavoita: Otsonoitu öljy, hoitava kosteusvoide ja ruusufinni.

Vehnä, otsonoitu oliiviöljy ja ruusufinni – omakohtaiset kokemukseni

9 thoughts on “Vehnä, otsonoitu oliiviöljy ja ruusufinni – omakohtaiset kokemukseni

 • 12/04/2016 at 11:01
  Permalink

  Moi!

  Oon itse 22-vuotias mutta kärsinyt jo jonkun aikaa ruusufinnistä ja alan olemaan jo aika epätoivoinen. Oon käynyt pari kertaa laserissakin, mutta kuukauden päästä hoidosta tilanne on taas sama ellei pahempi. Mulla noi itse ruusufinnit ei oo niin suuri ongelma, ne on tosi pieniä ja niitä on melko vähän. Jatkuvaa punoitusta ja noita flusheja sitten senkin edestä. 🙁 Oliko sun ruusufinni millainen tuon punoituksen osalta, pääsitkö siitä osasta miten hyvin eroon kun sait taudin kuriin? Kiitos jo etukäteen.

  Reply
 • 12/04/2016 at 15:42
  Permalink

  Hei “help”!
  Kiitos kommenttistasi, yritän vastata kysymykseesi. Minullakin oli erittäin punertava iho, koko keskikasvojen alue eli ehkä puolet poskista, koko nenä ja leuan etuosa, myös keskiosa otsasta, olivat punaisia. Tämä oli ennen kuin lopetin vehnän syönnin. Vasta viime alkusyksystä sitten löysin tuon otsonoidun oliiviöljyn, jota ylistän kyllä taivaisiin ihan saamatta mitään markkinointipalkkiota 🙂 . Ihoni pysyy nyt hyvänä sillä, että voitelen sitä kerran tai pari viikossa White Swanin voiteella, jossa on otsonoitua sheavoita. Viime perjantaina söin puolivahingossa vehnänuudeleita, ja ihon hyvästä voidehoidosta huolimatta sain takaisin punaisuutta ja pari finniä, ja lisäksi vatsa turposi ilmapalloksi. Luotan siihen, että punaisuus ja näpyt häviävät muutaman päivän tai viikon sisällä. Vehnän eliminointi on siis minulle myös tärkeää. Oletko tehnyt ruokavaliollesi mitään?
  t. Nina

  Reply
  • 14/04/2016 at 13:43
   Permalink

   Mun ruusufinni puhkesi erittäin todennäköisesti todella stressaavan vuoden takia, niin en ole tajunnut edes kokeilla muuttaa ruokavaliota. 😮 Voisin kyllä kokeilla miten iho reagoisi esim. vehnättömyyteen.. Tilasin muuten tuota normaalilaatuista otsonoitua oliiviöljyä hetki sitten ja nyt on ensimmäistä kertaa naamassa, kuinka nopeasti sulla alkoi vaikuttamaan tuo? Ja oletko saanut tuolla otsonoidulla tavaralla vaikutusta ihan siihen punaisuuteenkin?

  • 14/04/2016 at 21:30
   Permalink

   Hei taas help! Kyllä punaisuuteni on vähentynyt nimenoman tämän voiteen ansioista (ja vehnättömyyden, eli molempia minun tapauksessani tarvitaan), ja on valtaosa ajasta ollut melkein aivan olematon. Finnejä ei ole juuri ollut, eikä mitään näppylöitä. Jos sorrun joskus syömään liian monta suklaapalaa tai sipsejä (kyllä, tapahtuu minullekin joskus, varsinkin jos on kovaa stressiä tai on nukkunut huonosti), niin tunnen sen silti heti kasvoissani juuri punaisuutena tai/ja pienenä kutinana. Tällainen tosin häipyy aina parissa päivässä.
   Kun aloin käyttää voidetta, huomasin eron runsaan viikon päästä.

  • 15/04/2016 at 14:14
   Permalink

   Oolrait! Kiitos tuhannesti 🙂

 • Pingback: Suu kiinni kun hengität! - Tosiruoka

 • Pingback: Ruoka on lääke - Tosiruoka

 • 18/09/2018 at 09:30
  Permalink

  Hei

  Kärsin ruusufinnistä, tosin ruusufinnini eli rosaceani on sitä luokkaa että siinä ei ole kyhmyjä tai finnejä. Olinkin luullut että kysymyksessä on couperosa kunnes sain tietää että kasvoistani iho on palanut noin 50 % alueelta eli poskista, ja vakavuusaste on Rosacea. Onko minun viisasta hoitaa otsonoidulla oliiviöljyllä palovammoja tai ts. Rosaceaa kun en kärsi minkäänlaisista finneistä?

  Tällä hetkellä rahat eivät riitä laseriin ja sain joitakin vuosia sitten apua iholaserista. Toivon totisesti että pääsen laseriin vielä lähellä tulevaisuutta. Tämä rosacea vaikuttaa henkiseen jaksamiseen ja kun muualla vartalossani ihossani on lisäksi keratosis pilaris, on jännitystilat varattuja
  sosiaalisissa tilanteissa.
  Osaatko neuvoa keratosis pilarikseen myös ihorasvaa, onko vastaava otsonoitu oliiviöljy siihen hyvä ratkaisu?

  Kiitos

  Reply
  • 19/09/2018 at 21:19
   Permalink

   Hei Mervi,
   en osaa sanoa, onko otsonoitu öljy oikea ratkaisu ongelmaasi. Mielestäni sitä on kuitenkin turvallista testata, ja se saattaa vähentää punaisuutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *