Pähkinätahnalla täytetty raakasuklaa

Tämä pähkinätahnalla täytetty raakasuklaa on hieman juhlallisempi ohje, joka sopii myös jälkiruoaksi tai kahvin kanssa. Pähkinätäytteiset raakasuklaakonvehdit voit myös viedä tuliaisena kylään.

täytetty raakasuklaa

Tarvitset n. 5-8 suklaakonvehdin tekemiseen:

  • 1,5 dl raastettua raakakaakaovoita
  • 2 tl kookosöljyä
  • 5-6 rkl kaakaojauhetta
  • 2-3 rkl kookossiirappia
  • ripaus hyvää suolaa

Pähkinätäytteeseen:

  • 2 rkl pähkinätahnaa tai mantelitahnaa
  • 2 tl hunajaa tai kookossiirappia
  • ripaus suolaa

Tee näin:

Pähkinätahna voi olla esimerkiksi makeuttamatonta hasselpähkinätahnaa, saksanpähkinätahnaa tai mantelitahnaa, ja mielellään luomua. Yleensä tahna sisältää vain pähkinää.

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa miedolla lämmöllä. Vesihaude voi koostua metallikulhosta, jonka upotat lämpimään veteen. Sulavan suklaamassan on oltava juuri kättä lämpimämpi – noin 37-42 asteella saat parhaan tuloksen. Koeta kädellä vesihauteen lämpötilaa, niin raakasuklaan lämpötila on helppo säätää. Sekoita siihen kaakaovoihin kaakaojauhe, kookossiirappi ja suola ja anna sulaa.

Makeuttamiseen voit toki käyttää myös jotain muuta siirappia tai puhdistamatonta sokeria, mutta kookossiirappi on oma lempimakeutukseni tähän raakasuklaaseen. Voit myös makeuttaa hieman enemmän kuin mitä minun ohjeessani suositellaan – muista maistaa suklaamassaa ennen kuin kaadat muotteihin!

Kaada noin kolmannes sulasta massasta pieniin silikonikonimuotteihin, pieniin muffinsivuokiin tai isoihin karamellivuokiin. Laita muotit jääkaappiin ainakin 20 minuutiksi.

Sekoita pähkinätäytteen ainekset. Lusikoi kahdella teelusikalla täyte kovettuneen raakasuklaan päälle keskelle suklaata. Kaada sitten loput raakasuklaamassasta muottiin. Laita muotit takaisin jääkaappiin, jossa ne vaativat ainakin puoli tuntia lisää kovettumisaikaa. (Jos sinulla on kiire, laita täytetyt raakasuklaat hetkeksi pakastimeen kovettumaan!)

Säilytä jääkaapissa korkeintaan 4-5 päivää.

Pähkinätahnalla täytetty raakasuklaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *