Syksyn 2019 avoimet kokkauskurssit Espoossa – päivitetty kurssiaikataulu!

(Päivitetty 27.11.2019) Ilmoittaudu kursseille nina@tosiruoka.fi ! Huomaa aikaisen ilmoittautujan etu, joka päättyy lokakuun lopun kurssien osalta 30.9. ja jouluherkkujen osalta 31.10. Ja jos ilmoittaudut ja maksat kerralla useasta kurssista, saat 20 % alennusta koko summasta.

Kokkauskurssit Espoossa, syksyn kurssiaikataulu ja hinnasto:

 • UUTTA! Tofukurssi ma 16.9.2019 klo 17.30 – 20.30, hinta 45 e
 • Raakaruokakurssi ke 18.9.2019 klo 17.30 – 20.30, hinta 45 e
 • Kombucha-workshop ma 23.9.2019 klo 17.30-19.30, hinta 35 e
 • Mummi-lapsi -kokkauskurssi 5 (uudet reseptit!) to 10.10.2019 klo 15.30 – 17.30, hinta 35 e/aik.+lapsi, 42 e/aik.+ 2 lasta (TÄYNNÄ)
 • Helppo kasvisruokakurssi ma 28.10.2019 klo 17.30 – 20.30, hinta 42 e (TÄYNNÄ!)
 • Raakapuurot ja -vanukkaat ti 29.10.2019 klo 17.30 – 20.30, hinta 45 e (PERUUTETTU)
 • UUTTA! Jouluherkkuja ilman lisättyä sokeria ke 4.12.2019 klo 17.30 – 20.30, hinta 31.10. asti 40 e, tämän jälkeen 45 e (2 VAPAATA PAIKKAA)

Kurssien Facebook-tapahtumat: https://www.facebook.com/pg/tosiruoka/events/?ref=page_internal

Kokkauskurssit, tarkemmat kuvaukset:

Jouluherkkuja ilman sokeria

Teemme ihania, terveellisempiä nameja, jotka voit tarjota jouluna tai pikkujoulujuhlissa. Meidän tekemiin herkkuihin ei lisätä valkoista sokeria. Osa on raakaherkkuja. Teemme myös yhden raakakakun. Ja tietysti vähän suolaistakin!

Tofu-kurssi

Vähemmän lihaa, enemmän kasviproteiinia! Tofu on hyvä vaihtoehto pavuille ja linsseille. Moni tuntee tofun, mutta ei osaa käyttää sitä. Tofu on itäisessä Aasiassa yleisesti käytetty proteiinipitoinen ruoka-aine, joka valmistetaan juoksettamalla soijapavuista. Prosessi muistuttaa tuorejuuston tekoa. Kurssilla käytetään muutamia erilaisia luomutofuja muun muassa vietnamilaistyylistä tuoretofua. Tofukurssilla teemme erilaisia kasvisruokia tofusta: wokkia, nuggetteja, uuniruokia, salaattia ja jälkiruokaakin.

Raakaruokakurssi

Raakaravinto, eli raw food, on ruokaa, jota ei ole kypsennetty kuumentamalla. Raakaruoassa on enemmän entsyymejä kuin kuumennetussa ruoassa. Ruoasta tehdään keholle helpommin sulatettavaa erilaisin keinoin, joita ovat esimerkiksi liotus, idätys ja hapatus. Raakaruoka täyttää hyvin, mutta kylläisyyden tunne on erilainen kuin kypsennettyä ruokaa syötäessä.

Kokkauskurssit Espoossa raakaravintokokkauskurssi

Kombucha-workshop

Oletko jo maistanut kombuchaa? Se on fermentoitu juoma, jonka pohjana on vihreä tai musta tee. Se tehdään eräänlaisen bakteeri- ja hiivaviljelmän avulla, jota kutsutaan Scobyksi. Kombuchan käymiseen tarvitaan sokeria, ja kombuchaa voi maustaa monella tavalla. Tule tekemään oma kombuchasi. Ota mukaan 2-3 litran kokoinen lasipurkki ja puhdas keittiöpyyhe, jos sinulla sellaiset on, tai kerro etukäteen jos haluat ostaa ne minulta (6+2 e), ja loput tarvittavat saat kurssilla.

Vegaanikurssi

Tule hakemaan ideoita vegaaniruokaan, joka sopii koko perheelle ja täyttää varmasti vatsan. Kylläisen olon saavuttaa vegaanisella ruokavaliolla kun ruoassa on tarpeeksi proteiinia ja rasvaa. Käytämme paljon palkokasveja ja kotimaisia kasviksia sekä myös jonkin verran pähkinöitä, siemeniä, kookostuotteita ja pähkinästä valmistettuja maidon korvikkeita.

Kokkauskurssit aikataulu syksy 2019

LCHF-ruokavalio

LCHF tulee sanoista Low Carb, High Fat. Suomeksi puhutaan usein vähähiilarisesta ruokavaliosta tai karppauksesta. Turhat ja joskus johdonmukaisesti kaikki sokeri- ja tärkkelyslähteet eliminoidaan ruokavaliosta ja keskitytään rasvaan ja proteiiniin. Kurssilla tehdään tavallista kotiruokaa, jossa on vain vähän hiilihydraattia. Kurssi sopii erityisen hyvin ylipainosta kärsiville ja kakkostyypin diabeetikoille.

jauhelihapihvit salaattipedillä

Raakapuuro- ja -vanukaskurssi

Puurot ja vanukkaat ovat helpoimpia raakaruokia omaksua, ja ne ovat myös suhteellisen helppoja ja nopeita, kunhan oppii perusteet. Ne ovat myös äärimmäisen herkullisia, ja useimmiten lapset myös rakastavat niitä. Raakaravinto, on ruokaa, jota ei ole kypsennetty kuumentamalla. Raakaruoassa on enemmän entsyymejä ja vitamiineja kuin kuumennetussa ruoassa.

 

LCHF-ruokavalio

LCHF tulee sanoista Low Carb, High Fat. Suomeksi puhutaan usein vähähiilarisesta ruokavaliosta tai karppauksesta. Turhat ja joskus johdonmukaisesti kaikki sokeri- ja tärkkelyslähteet eliminoidaan ruokavaliosta ja keskitytään rasvaan ja proteiiniin. Kurssilla tehdään tavallista kotiruokaa, jossa on vain vähän hiilihydraattia. Kurssi sopii erityisen hyvin ylipainosta kärsiville ja kakkostyypin diabeetikoille.

jauhelihapihvit salaattipedillä

Mummi-lapsi -kokkauskurssi

lasten ikä n. 5-10 v

Tätä on toivottu! Kurssilla tehdään ruokaa yhdessä lasten kanssa. Tunnistetaan myös raaka-aineiden erilaisia ominaisuuksia erilaisten aistiemme avulla. Tervetulleita ovat kurssin nimestä huolimatta mummien lisäksi myös vaarit ja muutkin aikuiset. Joka eri osassa on eri reseptit, eikä yksi osa vaadi toiseen osallistumista.

Kokkauskurssit Espoossa mummi-lapsi -kokkauskurssi

Helppo kasvisruokakurssi

Vähemmän lihaa, enemmän kasviksia! Tällä kurssilla jokainen saa oivaltaa, kuinka helppoa ja herkullista se voikaan olla. Laitamme yhdessä helppoja, täyttäviä kasvisruokia, ja kaikki tehdään alusta asti aidoista raaka-aineista. Käytetään paljon palkokasveja ja jonkin verran siemeniä, pähkinöitä ja maitotuotteita.

Kokkauskurssit Espoossa kasvisruokakokkauskurssi

Muutama kommentti kursseilta:

“Ihana miljöö ja pieni, kodikas ryhmä. Paljon kivempi kuin suurkeittiössä.” -kurssiosallistuja
“Lapset tykkäsivät todella paljon. Ruoka oli heidän mielestään todella hyvää ja oli ihan mahtavaa päästä tekemään sitä itse.” -kurssille osallistuvan lapsen äiti
“Olet helposti lähestyttävä ihminen ja kurssista jää kiva fiiis. Sellainen fiilis, että teet työtä täydellä sydämellä” -kurssiosallistuja
“Olit hyvin suunnitellut etukäteen kaiken. Aika riitti, mahduimme hyvin keittiöösi, työsuunnitelma oli hyvä ja ruoat maistuvia. Ihanaa, että olit suunnitellut lapsille myös aistiharjoituksen.”
-kurssiosallistuja
“Parasta on tehdä yhdessä ruokaa sun hyvällä opastuksella. Koko ympäristö on kaunis ja ihana. Osaat opastaa hyvin. Ihailen rauhallisuuttasi ja selkeyttäsi. Ja taas oli kiva leikkikin.” -kurssiosallistuja
“Det var fin kurs och god stämning igår.”
-kursdeltagare
“Super att recepten omfattade både alternativ för förrätt, “varmrätt” och efterrätt, och du har ju en härlig attityd och ett lugnt förhållningssätt som kurslärare.” -kursdeltagare

Yleistä kokkauskursseista

 • Kursseilla saa aina ruokaohjeet mukaan paperikopioina ja halutessaan myös tiedostona. Ruokaohjeet saa halutessaan myös ruotsiksi.
 • Essuja on kurssipaikalla.
 • Illan kuluessa siistimme myös paikat ja tiskaamme, ja sitten tietysti nautimme yhdessä illan aikaansaannoksista yhteisessä pöydässä.
 • Kokkauskursseilla ei käytetä gluteenipitoisia raaka-aineita eikä valkoista sokeria (poikkeuksena kombucha, jossa käytetään luomusokeria).
 • Kerro ilmoittautuessasi myös mahdolliset allergiat ja yliherkkyydet.
 • Yhdelle kurssille otetaan korkeintaan 8 osallistujaa. Mummi-lapsi -kurssi on poikkeus – siihen otetaan noin viisi aikuinen-lapsi -paria. Kurssin mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitetaan viimeistään noin viikko etukäteen.
 • Lasku, jossa on viikon maksuaika, lähetetään osallistujille sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen, kuitenkin viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä, joka on 7 päivää ennen kurssipäivää. Laskutuksen jälkeen tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50% kurssihinnasta, ja alle 3 päivää ennen kurssia tehtävistä peruutuksista 100 % kurssihinnasta. Hinnat sisältävät alv:n 24%.

Kokkauskurssit Espoo Villa Elinelund

Osoite on Soukanniemi 6b. Perille pääsee bussilinjalla 143 (Matinkylästä, laituri 4), ja autopaikkoja löytyy pihalta. Kartan ja julkisen liikenteen yhteydet näet tarkemmin tästä: Ota yhteyttä. Tosiruoka järjestää myös vastaavia kursseja yrityksille, lue lisää: Kokkauskurssit.

Ilmoittaudu:

Sähköpostitse nina@tosiruoka.fi

 

Syksyn 2019 avoimet kokkauskurssit Espoossa – päivitetty kurssiaikataulu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *