Suolaiset raakavälipalapatukat

Tein suosituista välipalapatukoistani suolaisen version. Tämä versio sopii myös karppaajille, eli sinulle, joka vältät hiilihydraatteja. Näissä patukoissa on vain vähän hiilihydraattia, mutta hyvää rasvaa ja kasvikunnan proteiinia sitä enemmän. Myös nämä patukat pysyvät kiinteinä myös huoneenlämmössä joten ne on helppo ottaa mukaan laukkuun. Parhaimpina ne ovat silti suoraan jääkaapista nautittuna.

suolaiset raakavälipalapatukat

Tarvitset 10-12 patukan tekemiseen:

  • 1,5 dl kaakaovoita
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 dl mantelia
  • 0,5 dl hasselpähkinää
  • 0,5 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl hampunsiemeniä
  • 0,5 dl riisiproteiinia
  • 2-3 tuoretta taatelia tai liotettuja kuivataateleita
  • 1 rkl viherjauhetta
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 0,5 tl hyvää suolaa
  • kurpitsansiemeniä

Tee näin:

Liota taatelit vedessä jos ne ovat kuivattuja. Mielellään tunti tai muutama.

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä hetki.

Aja kaikki kuivat ainekset (paitsi kurpitsansiemenet) sekä taatelit monitoimikoneessa kunnes taatelit ovat rikkoutuneet. Lisää kaakaovoi-kookosöljyseos ja aja muutama sekunti jotta rasva sekoittuu taikinaan.

Muodosta taikinasta litteä neliö. Ripottele kurpitsansiemenet päälle, paina ne taikinalaattaan ja laita jääkaappiin. Kun laatta on kovettunut (kestää ehkä puolisen tuntia) leikkaa patukoiksi. Säilytä jääkaapissa.

Variaatiot:

– käytä erilaisia pähkinöitä
– paahda pähkinät ennen kun lisäät ne monitoimikoneeseen
– mausta lakritsijauheella
– lisää chiliä

Suolaiset raakavälipalapatukat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *