Shopping second-hand

Kevään poikkeustilan vuoksi ajattelin kirjoittaa nyt jotain aivan muuta, koska kokkauskurssini ja kombucha-workshopit ovat toistaiseksi peruutettu. Olen nimittäin hurahtanut täydellisesti käytettyihin vaatteisiin ja haluan jakaa tätä iloa kanssasi!

Shopping second-hand college
UFF:ista tänä talvena ostamani kollegepusero, noin 8 euroa. Tykkään tekstistä!

Muutama vuosi sitten olen jo tehnyt muutamia löytöjä, mutta nyt olen siirtynyt melkein kokonaan käytettyjen vaatteiden ostajaksi. Olen ostanut vaatteita muun muassa UFF-myymälöistä, muutamasta Kalliossa ja Sörnäisissä sijaitsevasta vintage-kaupasta sekä Ison Omenan WST:stä ja Tapiolan Toinen Kierros -liikkeestä, molemmat Espoossa. Yhden mokkatakin ostin jo parikymmentä vuotta sitten paikalliselta kirpputorilta.

Shopping second-hand mokkatakki
Varhaisia löytöjäni – mokkatakki 15 markkaa paikallisen yhdistyksen kesäjuhlien kirppikseltä.

Olen löytänyt takkeja, housuja, puseroita, neuleita, mekkoja, urheilutoppeja ja huiveja. Luomupuuvillaisen yöpaidankin olen löytänyt!

Shopping second-hand urheilutopit
Urheilutoppeja pari euroa kappale, UFF

Kenkäni olen muuten ostanut jo kahdeksan vuotta Helsingin Korkkari37:sta, ja ne ovatkin melkein niin kuin käytettyjä, koska ne ovat yksittäisiä mallikappaleita, jotka ovat saattaneet olla käytössä erilaisissa yhteyksissä.

Shopping second-hand poncho
Ostin tämän ponchon kahdella eurolla kolmisen vuotta sitten.

Mikä on paras löytöni ikinä? Hinta-laatu -näkökulmasta selkeä voittaja on tänä talvena löytämäni beige untuvatakki. Maksoin siitä 3 euroa Sellon UFF:in alessa. Sitten löytyy muutama vaate, jolla on enemmän tunnearvoa, kuten kaksi kollegepaitaa, joissa on minulle tärkeitä tekstejä. Toinen ylempänä kuvassa, toinen tässä alla.

 

Shopping second-hand untuvatakki
Untuvatakki, 3 euroa UFF:in alesta
Shopping second-hand college
Yksi lemppareitani – UFF Töölö, 8 euroa

Kaunein löytöni on mielestäni pari vuotta sitten Kallion vintage-myymälässä hankkimani pitkä vuorellinen talvimokkatakki, joka on aivan virheetön, istuu kuin se olisi minulle räätälöity, ja maksoi 70 euroa.

Shopping second-hand talvinen mokkatakki
Parhaita ostoksiani – vintagemokkatakki 70 euroa, Kalliossa

Tuntimääräisesti eniten käyttämäni secondhand-vaate on varmaan yöpaitani. Kaipasin puuvillaista yöpaitaa, joka on lyhyt mutta pitkähihainen, ja juuri sellaisen löysin. Se on jopa luomupuuvillaa, ja maksoi alle kympin. Alla joitakin housulöytöjä.

Shopping second-hand housut
Housut, Toinen Kierros (Tapiola, Espoo), 3 euroa
Shopping second-hand housut
Tosi hyvät housut, UFF ja olisiko ollut 10 euroa

Ja pari mekkoa. Musta mekko oli pakko ostaa vaikka en käytä mustaa muuta kuin urheillessani, koska kuoroni pukeutuu yleensä mustaan kun esiinnymme. Ja koska olen vilukissa, niin löysin kashmir-silkkisen huivin kolmella eurolla.

Shopping second-hand musta mekko
Musta mekko kuoron esiintymisiin. WST/Westis Iso Omena, Espoo, noin 15 euroa
Shopping second-hand juhlamekko
Juhlamekko WST/Westis Iso Omena, Espoo. Seuraaviin häihin tai muihin juhliin! Muistaakseni noin 30 euroa.
Shopping second-hand huivi
Huivi, Toinen Kierros, Tapiola Espoo, 3 euroa

Suosittelen second-hand -shoppailua kaikille! Se on paitsi ekologista myös hauskaa ja mielenkiintoista. Lisään blogiin kesällä vähän enemmän kesäisiä secondhand-vaatteita!

Shopping second-hand

2 thoughts on “Shopping second-hand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *