Raakavalkosuklaa

Harvemmin raakasuklaata tehdään valkoisena. Itse en voi sietää “tavallista” valkosuklaata, mutta raakavalkosuklaa on jotain aivan muuta! Kokeile ja ihastu!

raakavalkosuklaa

Tarvitset yhden levyn tekemiseen:

  • 1,5 dl raastettua raakakaakaovoita
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 rkl mantelijauhoa
  • n. 2 rkl banaanijauhetta
  • 1 rkl lucumajauhetta
  • ripaus hyvää suolaa
  • koristeluun esimerkiksi mehiläisen siitepölyä, pähkinärouhetta tai kuivattuja puolukoita

Tee näin:

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa miedolla lämmöllä ja sekoita siihen mantelijauho, banaanijauhe, lucuma ja suola. Maista sopiva makeus ja lisää halutessasi banaanijauhetta.

Kaada sula massa leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan, esim. 20*20 cm kokoinen uunivuoka – pyöreä vatikin käy. Ripottele päälle koristeet. Laita jääkaappiin, jossa raakavalkosuklaa saa kiinteytyä noin tunnin verran. (Huom! Jos käytät mehiläisen siitepölyä koristeluun (kuten kuvassani!), niin kannattaa antaa suklaan kiinteytyä ensin viitisen minuuttia, ja sitten vasta ripotella ne, koska ne uppoavat muuten suklaan pohjaan.)

Raakasuklaa säilyy jääkaapissa viitisen päivää.

Raakavalkosuklaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *