Raakasuklaamousse

Raakasuklaamousse on herkullinen jälkiruoka ja kaiken lisäksi terveellinen. Ohje perustuu raakasuklaaseen mutta on tavallaan helpompi tehdä.

raakasuklaamousse

Tarvitset:

  • 4 rkl kookosöljyä
  • 1 dl murskattua kaakaovoita
  • 2 rkl voita
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 dl intiaanisokeria, taatelisiirappia tai hunajaa (tai vähemmän, ja voit korvata myös esim. pienellä ripauksella steviaa)
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 2-3 tippaa appelsiiniöljyä (ei pakollinen)
  • 3 + 2 dl kuohukermaa
  • kouralliset kaakaonibsejä (=murskattuja kaakaopapuja) ja gojimarjoja sekä ripaus mehiläisen siitepölyä (voit korvata näitä jollain muulla koristeella, esim. marjoilla)

Riittää ja kestää:

noin 10 hengelle, noin 20 minuuttia + 1-24 tunnin jäähdytys.

Tee näin:

Sulata ensin kookosöljy, kaakaovoi ja voi vesihauteessa. Älä kuumenna liikaa, noin 42 astetta riittää. Sekoita siihen kaakaojauhe.

Vatkaa keltuaiset ja taatelisiirappi tai intiaanisokeri (tai muu makeutus) pöyheäksi. Vatkaa toisessa kulhossa 3 dl kermaa vaahdoksi.

Kun suklaaseos on jäähtynyt hieman, sekoita se keltuaisseokseen. Mausta halutessasi appelsiiniöljyllä, tai miksei mintulla tai jollain muulla. Maista seosta, on nimittäin makuasia, kuinka makean moussen haluat, eli lisää halutessasi makeutusta vielä tässä vaiheessa.

Sekoita joukkoon ensin puolet kermavaahdosta. Sekoita lopuksi viimeinenkin kermavaahto varovaisesti ja lusikoi korkeisiin laseihin.

Laita jäähtymään ainakin tunniksi tai seuraavaan päivään. Juuri ennen tarjoilua, viimeistele annokset:

Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Koristele annokset kermavaahdolla, kaakaonibseillä, gojimarjoilla ja mehiläisten siitepölyllä (tai halutessasi esimerkiksi tuoreilla marjoilla).

(Ohjetta muokattu 3.12.2016.)

Raakasuklaamousse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *