Puolukkaraakapuuro ja cashewkerma

Tämä puolukkaraakapuuro on helppo tehdä, sisältää paljon ravintoa eikä tietenkään valkoista sokeria. Puolukkaraakapuuro ja cashewkerma sopivat hyvin yhteen – puolukan raikkaus ja cashewpähkinän pehmeys.

puolukkaraakapuuro ja cashewkerma

Tarvitset 4-5 hengen puurosatsiin:

Puolukkapuuro:

  • 250 g puolukoita
  • 0,4 dl chiansiemeniä
  • 0,4 dl pellavansiemeniä
  • vettä
  • noin 10-12 kpl taatelia
  • ripaus hyvää suolaa

Cashewkerma:

  • 2,5 dl luomucashewpähkinöitä
  • vettä
  • 1 rkl taateli- tai vaahterasiirappia
  • 0,25 tl vaniljajauhetta

Koristeeksi:

  • liotettuja cashewpähkinöitä, kookoslastuja

Tee näin:

Edellisiltana, tee valmisteluita: Laita likoamaan runsaaseen veteen cashewpähkinät. Laita likoamaan toiseen astiaan taatelit siten, että ne peittyvät vedellä. Sekoita kolmanteen astiaan pellanvansiemenet ja 1,5 dl vettä, sekoita, sekä viimeisenä vielä neljänteen astiaan chiansiemenet ja 3 dl vettä, ja sekoita. Sekoittele pellanvansiemeniä ja chiansiemeniä muutaman minuutin päästä vielä uudestaan, jolloin ne ovat alkaneet jo hyytelöityä.

Aamulla, valuta cashewpähkinöiden vesi pois ja huuhtele ne siivilässä. Säästä muutama pähkinä koristeluun! Lisää tehosekoittimeen kaikki cashewkerman ainekset: liotetut pähkinät, 1,5-2 dl vettä, siirappi ja vaniljajauhe. Aja sileäksi. Lisää tarvittaessa hieman lisää vettä. Koostumus pitää olla kun paksu jogurtti. Maista sopiva makeutuksen määrä!

Kaada cashewkerma annoskulhoihin. Huuhtele tehosekoittimen kannu.

Lisää sitten tehosekoittimeen kaikki puolukkapuuron ainekset: puolukat, chiansiemenet, pellavansiemenet, taatelit ja niiden liotusvesi, sekä ripaus suolaa. Aja tasaiseksi puuroksi. Jos puuro ei pyöri kunnolla, lisää hieman vettä. Maista myös puuron makeus ja isää tarvittaessa esimerkiksi hieman vaahterasiirappia.

Kaada puolukkapuuro annoskulhoihin cashewkerman päälle tai viereen. Jos haluat, että puolukkapuuro ja cashewkerma ovat vieri vieressä, kallista kulhot kun kaadat siihen cashewkerman, ja pidä ne edelleen hieman kallistettuna kun kaadat puolukkapuuron! Koristele annokset liotetuilla pähkinöillä ja kookoslastuilla.

puolukkaraakapuuro ja cashewkerma

Syö puolukkaraakapuuro ja cashewkerma mieluiten saman tien. Muuten voit säilyttää niitä jääkaapissa korkeintaan pari päivää.

Puolukkaraakapuuro ja cashewkerma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *