Piparkakkukanala

Olemme useimpina vuosina askarrelleet piparkakkutalon jouluksi, ja tänä vuonna teema oli selvä: piparkakkukanala totta kai! Rakkaat viisi kanaamme tulivat meille juhannukseksi, ja olenkin kirjoittanut niistä pari kertaa aikaisemmin: Näin leikkimökistä tuli kanala ja Kanojeni ruokavalio.

Vehnää käytetään perheessämme vain harkiten, ja uskalsin nyt ensimmäistä kertaa tehdä talon gluteenittomana. Taikinaresepti on lainattu tästä blogista, ja lisäsin siihen 1 tl psylliumia. Ksantaaniakin olisi bloggaaja suositellut 0,5 tl, mutta sitä en lähtenyt tätä varten hankkimaan. Taikina pysyi melko hyvin koossa. Erityisesti täytyy varoa, ettei irrota valmiita osia leivinpaperista ennen kuin ne ovat jäähtyneet täysin.

Tarhaa, kanoja ja munia varten olin hankkinut myös suolaisia tikkuja, vaaleaa ja mustaa marsipaania sekä mariannerakeita. Lisäksi käytettiin tomusokeria koristeluun ja taloussokeria osien kiinnitykseen.

Piparkakkukanala 1

Yksi satsi tätä taikinaa riitti juuri ja juuri talon ja tarhan osiin. Luonnostelin tässä talon osia. Leikkasin sitten mallit ruudun tarkkuudella ruutupaperista ja leikkasin osat veitsellä. Uunissa ne saivat olla kuutisen minuuttia 210 asteen lämmössä.

Piparkakkukanala 2

Koristekuorrutukseen käytin yhden kananmunan valkuaisen (Shakiran pikkumunan!), pari tippaa etikkaa ja muutaman desin tomusokeria. Pursutimme tytärten kanssa koristeet muovipussin avulla.

Piparkakkukanala 3

Kiinnitimme osat sulatetulla sokerilla. Ulkotarha oli arvatusti hankalin, monta kertaa rakenteita rikkoutui ja saimme rakentaa uusia. Mutta ihan hyvä tuli!

Piparkakkukanala 4

Kanoihin käytimme valkoisen ja mustan marsipaanin lisäksi gojimarjoja (harjat ja heltat), kaakaonibsejä (silmät), auringonkukkasiemeniä (nokat) ja sulkien oikean värin saamiseen vielä kurkumaa ja kookoshiutaleita.

Piparkakkukanala 5

Piparkakkukanala 6

Tarhan kuivike koostuu ruishiutaleista ja lumi on kookoshiutaletta.

Piparkakkukanala 7

Piparkakkukanala 8

Piparkakkukanala 9

Piparkakkukanala 10

Munittukin on!

Piparkakkukanala 11

Ja lopuksi vielä vertailu originaalikanala – piparkakkukanala: (oli tarkoitus tehdä tuo nätti kaidekin, mutta pastat, jotka siihen olin ajatellut eivät sittenkään taipuneet tuohon)
Oikea kanala ja piparkakkukanala

Piparkakkukanala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *