Pika-raparperi-chia -hillo

Raparperista voit tehdä pikahilloa chiasiementen avulla. Pika-raparperi-chia -hillo ei sisällä valkoista sokeria eikä lisäaineita. Voit käyttää hilloa esimerkiksi lettujen täytteenä tai miksei puuron tai jogurtin päällä.

Pika-raparperi-chia -hillo

Tarvitset:

  • 1 l raparperia
  • (1 dl mustikoita, herukoita tai muita marjoja)
  • noin 1 dl vettä
  • intiaanisokeria, vaahterasiirappia tai muuta makeutusta
  • 0,5-1 dl chiasiemeniä

Tee näin:

Viipaloi raparperi. Keitä raparperi pehmeäksi pienessä tilkassa vettä. Jos sinulla on litra raparperiviipaleita, noin 1 dl vettä riittää. Jos haluat, voit lisätä pieni määrä marjoja, esimerkiksi mustikoita, mansikkapaloja tai herukoita. Makeuta vasta kun seos on hieman jäähtynyt, joten voit maistaa sopivan määrän. Itse käyttäisin litraan raparperia noin desin vaahterasiirappia, mutta sopiva makeus on makuasia.

Kun raparperi on jo melkein huoneenlämpöinen, sekoita siihen chiasiemenet. Voit ensin sekoittaa puoli desiä ja katsoa 20 minuutin päästä, haluatko hillosta paksumman. Tämänkin jälkeen hillo kyllä sakenee jonkin verran. Voit tehdä tästä samasta ohjeesta myös raparperikiisseliä siten, että käytät vaan reilusti enemmän vettä, noin puolisen litraa.

Säilytä pika-raparperi-chia -hillo. jääkaapissa. Puhtaassa astiassa se säilyy pari viikkoa. Kuvan raparperi-chia -hilloon olen lisännyt hieman herukoita, siksi se on melko tummaa.

Pika-raparperi-chia -hillo

Pika-raparperi-chia -hillo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *