Parhaat hyvinvointivinkit uudelle vuodelle

parhaat hyvinvointivinkit

Tässä top-10-hyvinvointivinkkini tälle vuodelle. Poimi itsellesi sopivat!

  1. Aloita jokainen aamu venyttämällä kehoa kuin kissa, haukkaamalla raikasta ilmaa ja juomalla ison lasin vettä. Veteen on hyvä lisätä vastapuristettua sitruunaa ja ripaus aitoa suolaa.
  2. Pyri syömään kaikkia värejä joka päivä: vihreä, punainen, oranssi, keltainen, valkoinen ja violetti/musta. Tuota viimeistä väriä on usein vaikeinta mieltää, joten vinkkinä: punakaali, munakoiso, punajuuri, rypäleet, kirsikat, mustikat, herukat…
  3. Syö erilaisia ruokia eri vuodenaikoina, niin saat luonnollista vaihtelua. Nauti talvisin keittoja ja patoja, kesäisin ruokaisia salaatteja ja syksyisin hedelmiä ja marjoja.
  4. Täytä valtaosa ravinnostasi lähiruoalla. Syö useammin kotimaisia omenoita ja porkkanoita kuin eksoottisia hedelmiä.
  5. Hanki kaunis, omaan tyyliisi sopiva vesipullo! Kanna se aina mukanasi. Vältä muovipulloja – hyviä, ekologisia ja myrkyttömiä pulloja saa esimerkiksi peltisinä tai lasisina.
  6. Älä juo ikinä jääkylmää vettä. Juo huoneenlämpöistä, kehonlämpöistä tai vielä hieman lämpimämpää vettä (vedenkeitin on tähän hyvä apuväline), jos olet viluinen.
  7. Ajattele enemmän sitä, että syöt mahdollisimman paljon hyvää ravitsevaa ruokaa, kuin sitä, mitä sinun tulisi välttää.
  8. Vältä liikaa tuolilla istumista, jos suinkaan mahdollista! Vaihtele asentoja – seiso, kävele, makaa, istu eri asennoissa ja myös lattialla, ja etenkin, istu kyykyssä!
  9. Juokse joka viikko ainakin vähän, vaikka se olisi vain bussipysäkille, ja nosta jotain painavaa, vaikka se olisi vain lapsesi tai tyttöystäväsi.
  10. Älä ota itsesi liian vakavasti ja naura paljon!

Hyvävointista ja terveellistä uutta vuotta!

Parhaat hyvinvointivinkit uudelle vuodelle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *