Otsonoitu öljy, hoitava kosteusvoide ja ruusufinni

Kirjoitin syksyllä 2015 kirjoituksen vehnästä, otsonoidusta oliiviöljystä ja ruusufinnistä, jossa kerroin kokemukseni siitä, kuinka vehnättömyys ja otsonoitu oliiviöljy olivat pelastaneet minut aknesta, ruusufinnistä. Käytin otsonoitua oliiviöljyä pari kuukautta, jonka jälkeen ihoni oli loistavasti palautunut, ja siirryin ylläpitämään sitä vähemmän voimakkaalla voiteella. Kokeilin hoitavaa kosteusvoidetta, joka sisältää otsonoitua sheavoita ja skvalaania.

otsonoitu öljy, hoitava kosteusvoide, ruusufinni

Otsonoidusta oliiviöljystä on ollut hiljattain juttua muun muassa Iltalehdessä: Kauneuden ammattilaisten uusi suosikki – ihmeöljyllä eroon aknesta ja iho-ongelmista. Olen iloinen siitä, että kirjoitetaan otsonoidusta oliiviöljystä, koska se on loistava tuote, mutta haluaisin kertoa myös muista otsonoituja öljyjä sisältävistä tuotteista, jotka on tarkoitettu varsinkin kasvojen ihon hoitoon.

White Swanin hoitavaa kosteusvoidetta olen käyttänyt viime syksystä lähtien ajoittain. Välillä käytän voidetta joka ilta, välillä menee viikkoja ilman sitä. Se on pitänyt kasvojeni ihon kosteana läpi viime talven. Iho ei ole kylminäkään talvipäivinä hilseillyt, eikä punaisuutta tule edes saunomisesta kuin ihan vähän.

otsonoitu öljy, hoitava kosteusvoide, ruusufinni
Kasvoni täysin ilman meikkiä eilen, eli 27.5.2016.

Hoitava kosteusvoide on siinä mielessä hyvä, että se imeytyy huomattavasti nopeammin kuin varsinainen otsonoitu oliiviöljy. Kun sivelee otsonoitua oliiviöljyä poskiin illalla, tyynyliina täytyy peittää pyyhkeellä, tai vaihtoehtoisesti laittaa öljyä useita tunteja ennen nukkumaanmenoa. Hoitava kosteusvoide imeytyy puolessa tunnissa. Lisäksi voiteen haju ei ole lainkaan yhtä voimakas kuin otsonoidun oliiviöljyn.

Otsonoitu sheavoide vaikuttaa yhtä tehokkaalta kuin otsonoitu oliiviöljy. Skvalaani puolestaan on aine, jota esiintyy luonnollisesti ihmisten ihossa mutta varsinkin lasten ja nuorten ihossa. Noin 40 ikävuoden jälkeen sitä ei käytännössä enää ole. Skvalaani kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

Kosteuttavan voiteeni olen hankkinut White Swanilta. Voit lukea lisää voiteesta tästä: Kosmeettiset voiteet.

Otsonoitu öljy, hoitava kosteusvoide ja ruusufinni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *