Nyhtökauraa voi käyttää sekä lämmitettynä että suoraan paketista. Se on valmiiksi suolattuakin. Tässä mieheni tekemät nyhtökauralla täytetyt salaattinyytit. Ovat muuten herkkua! Mielestäni nyhtökaura vaatii rasvaa kaverikseen, jotta siitä tulee paremman makuista. Tässä on käytetty rasvanlähteinä avokadoa ja oliiviöljyä. Nyhtökaura on suomalainen herneestä, pavusta ja kaurasta tehty proteiinipitoinen ruoka, jolla voi korvata ruokavaliossaan lihaa.
Tarvitset:
- 1 paketti nyhtökauraa, nude eli maustamaton, 250 g
- 1 jäävuorisalaatin kerä
- 4 tomaattia
- 2 avokadoa
- vajaa dl oliiviöljyä
- 1 cm inkivääriä
- 1 valkosipulin kynsi
- hieman suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tl kanelia
- pieni ripaus cayennepippuria
Riittää ja kestää:
4-5 hengelle, noin 15 minuuttia.
Tee näin:
Kaada oliiviöljy sauvasekoitinkannuun. Lisää inkivääri, valkosipulin kynsi ja muut mausteet ja aja kastikkeeksi. Kaada nyhtökaura ja kastike kulhoon ja sekoita.
Pilko tomaatit ja avokadot pieniksi paloiksi. Sekoita nämäkin täytteeseen. Maista sopiva suolaisuus ja lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita.
Irrota 8-10 suurintä lehteä salaatinkerästä. Laita salaatinlehtien päälle täytettä ja kääri nyyteiksi.
Muita ruokaohjeitani, jossa käytetty nyhtökauraa: Nyhtökauraa ja riisiä