Nollaneuronkeitto – kesäkurpitsa- ja perunakeitto

Olen laittanut tätä ruokaa jo useita vuosia. Nimi “nollaneuronkeitto” juontaa siitä, että meillä on tähän aikaan vuodesta aina omalla pihalla kesäkurpitsaa ja perunaa, sekä pakastimessa kotitekoista lihalientä. Kesäkurpitsa- ja perunakeitto on ehkä kuvaavampi nimi…

kesäkurpitsa- ja perunakeitto

Tarvitset:

  • noin puoli litraa kotitehtyä lihalientä (myös muu käy!)
  • iso kesäkurpitsa
  • kourallinen tai pari perunoita
  • muutama sipuli, jos sinulla on omalla pihalla
  • yrttejä maun mukaan, esim. persilja tai ruohosipuli
  • suolaa, pippuria

Riittää ja kestää:

4-5 hengelle, noin 30 minuuttia.

Tee näin:

Laita liemi kiehumaan.

Paloittele kesäkurpitsa ja isoimmat perunat, sekä mahdollisesti sipulit. Laita ne kiehumaan ja anna kiehua kunnes ovat pehmentyneet täysin. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola, lisää yrttejä.

Hienonna keitto sauvasekoittimella (mutta ei liian hienoksi) tai survo käsin. Voit myös vispata ainekset rikki jos peruna on tarpeeksi jauhoinen. Kesäkurpitsa- ja perunakeitto on valmis!

Nollaneuronkeitto – kesäkurpitsa- ja perunakeitto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *