Haastattelu: Nina – henkilö päivitysten takana

Viime viikolla saimme Sinulle-sivustolla tutustua päivitysten takana oleviin ihmisiin. Tänään julkaisen Ninan haastattelun, eli omani, myös tässä omassa blogissani. Sinulle-sivustossa on kuusi vakiokirjoittajaa, ja heistä haastatteli Ninaa stressivalmentaja Jukka Harmainen.

Olet ravintoneuvoja. Miksi valitsit juuri tämän ammatin?

Valitsin alun perin aivan toisen ammatin. Parikymppisenä opiskelin diplomi-insinööriksi ja tein insinöörin töitä 15 vuotta. Halusin kuitenkin tehdä jotain muuta ihmisten parissa ja ihmisten hyväksi. Ravinto on aina kiinnostanut minua ja 40 täytettyäni päätin opiskella ravintoneuvojaksi. Aika pian perustin Tosiruoka-yrityksen ja otin asiakkaita yksilölliseen ravintoneuvontaan ja pidin luentoja ravinnosta sekä terveys- ja ruoanlaittokursseja.

Ninan haastattelu
Elvira-kanani istuu käsivarrellani.

Ravinto on parikymppisestä asti ollut intohimoni. Olen halunnut syödä itselleni oikealla tavalla ja olen aina pitänyt ruoanlaitosta. Mielestäni ylipainoisia kohdellaan huonosti, eivätkä lääkärit osaa auttaa heitä. Oma missioni on auttaa syyllistämättä heitä.

Mikä on parasta työssäsi?

Saan auttaa muita ja se, että pystyn auttamaan merkitsee itselleni paljon. Asiakkaat voivat saada jopa elämänsä takaisin avullani. Yrittäjänä pystyn suunnittelemaan ajan käyttöni itse. Minulla on kolme teini-ikäistä tytärtä ja on kiva viettää aikaa yhdessä heidän kanssaan.

Mitä teet rentoutuaksesi?

Hmmmm. Vietän rentoa arkea perheeni kanssa. Saatan mennä juoksulenkille, ulkoilla tai askarrella pihalla, rakennella jotain. Rakennusalan insinööriopinnoista on onneksi edelleen jotain hyötyä! Asun omakotitalossa, jossa on iso piha ja kanala, eli puuhaa riittää. Saatan myös lukea jotain hyvää kirjaa tai katsoa jonkin leffan.

Mikä on mottosi tai lempisitaattisi?

”Syö ruokaa, jota olet luotu syömään” (Nina Westerback).

Se on oman toimintani perusta. Syödä sellaista ruokaa joka on ihmiselle luontaista. Uskon tieteeseen, mutta uskon myös ettei tiede anna kaikkia vastauksia vaan meidän on käytettävä maalaisjärkeä ja ajateltava loogisesti. Kaikki ei sovi kaikille sillä me olemme yksilöllisiä. Eri kehotyypit ja ateriarytmit vaikuttavat myös.

Mitä tekisit jollet tätä?

Minusta olisi voinut tulla ravintoasioihin erikoistunut lääkäri.

Missä haluaisit kehittyä?

Haluaisin olla hiukan rohkeampi ja ottaa enemmän riskejä yrittäjänä ja elämässä yleensäkin. Haluaisin löytää uskallusta asettaa tavoitteeni korkeammalle. Idealistisilla pyrkimyksilläni tulisi olla korkeat tavoitteet ja minulla rohkeutta lähteä toteuttamaan omia unelmia. Yksi unelmistani on perustaa vanhainkoti, jossa vanhuksia kohdeltaisiin arvokkaasti.

13.9.2016 Ninan yritys täytti 6 vuotta, tässä kotisivu ja facebook-sivu.

Haastattelu: Nina – henkilö päivitysten takana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *