Lakritsi-vadelma -raakakakku

Nuorin tyttäreni rakastaa lakun makuisia jälkkäreitä, ja hän toivoi 13-vuotissyntymäpäiväkakuksi raakakakun, joka maistuisi lakritsille ja vadelmalle. Hänen lempipähkinöihin kuuluu cashew, ja rusina on myös suurta herkkua. Kehitin hänen synttäreitään varten oman kakun: lakritsi-vadelma -raakakakku. (Inspiroiduin kahdesta toisesta netistä löytämästäni ohjeesta: Training Drama -blogin lakritsi-vadelma -raakakakku ja Villa Äitilä -blogin lakritsi-sitruuna -raakakakku.) Tästä kakusta tuli juuri sellainen, kuin toivoin!

lakritsi-vadelma -raakakakku

Tarvitset yhteen 10-14 hengen kakkuun:

Pohja:

  • 1,5 dl luomuparapähkinöitä
  • 1,5 dl luomucashewpähkinöitä
  • 1 dl luomukaurahiutaleita
  • 1 dl luomurusinoita
  • noin 8-10 kpl kosteaa taatelia
  • 2 tl lakritsijauhetta
  • ripaus hyvää suolaa

Täyte 1 (vadelmatäyte):

  • 2,5 dl cashewpähkinöitä, liotettuna väh. 8 h
  • 200 g kotimaisia vadelmia
  • 3-5 rkl agavesiirappia (tai enemmän, riippuu maustasi)
  • 1 dl raakakaakaovoita

Täyte 2 (lakritsitäyte):

  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 rkl luonnonlakritsijauhetta
  • 1-2 rkl agavesiirappia
  • 1 tl psylliumia
  • 5 rkl sulaa kookosöljyä

Koristeeksi:

  • liotettuja cashewpähkinöitä, kookoshiutaleita

Tee näin:

Liota täytteen cashewpähkinät, ota vadelmat esille sulamaan ja laita kookoskerma jääkaappiin kylmenemään.

Aja pohjan pähkinät, kaurahiutaleet ja suola murskeeksi monitoimikoneessa. Lisää sitten rusinat, taatelit ja lakritsijauhe ja aja tasaiseksi massaksi. Massa on hyvä jos pystyt muotoilemaan siitä sormien välissä pienen pallon.

Sopiva vuoka on irtopohjavuoka, jonka halkaisija on 24 cm. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan reunan ja pohjan väliin. Painele pohjataikina tiiviiksi kerrokseksi. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Kaada liotetut pähkinät siivilään. Jätä muutama pähkinä koristeluun. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Kaada loput cashewpähkinät ja vadelmat monitoimikoneeseen ja aja sileäksi massaksi. Makeuta agavesiirapilla. Lisää sitten sula kaakaovoi hitaasti koneen ollessa käynnissä. Maista sopiva makeutuksen määrä! Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Aseta kakku taas jääkaappiin sill’aikaa kun valmistelet ylimmän kerroksen.

Sulata kookosöljy. Sekoita kookoskerma, makeutus, ja lakritsijauhe ripeästi. Lisää vielä psyllium. Voit käyttää sauvasekoitinta tai monitoimikonetta. Älä sekoita liikaa! Lisää sula kookosöljy sekin ripeästi äläkä sekoita enempää, kuin että tahna on juuri ja juuri tasainen. Se saattaa muuten juoksettua. Maista sopiva makeutus ja lakritsin vahvuus ja mausta tarvittaessa lisää. Levitä ylin kerros kakun päälle. Koristele sitten kakku kauniisti kokonaisilla pähkinöillä ja kookoshiutaleilla.

lakritsi-vadelma -raakakakku

Säilytä kakkua jääkaapissa, jossa se säilyy 3-4 päivää ilmatiiviissä astiassa, muuten noin päivän.

Lakritsi-vadelma -raakakakku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *