Kevätlukukauden luentoja

Vuonna 2013 pidän ainakin seuraavat luennot:

Perjantai 11.1.2013 klo 17-18, Haagan Method Putkisto Sali. Vuoden käynnistäjäksi vietämme Hyvän Olon Iltaa salilla 11.1.2013 klo 17-20. Silloin saamme vieraaksemme ravintoneuvoja Nina Westerbackin, joka kertoo meille mm. aidon ruoan merkityksestä ja erityisesti sen yhteydestä naisen terveyteen. Luennon jälkeen jumppaamme hieman ja lopuksi pidämme ihanan keholle ja mielelle voimia antavan rentoutuksen. Ilmoittautumiset mailiin haagamp@gmail.com – tervetuloa!

Maanantai 28.1. klo 18-19.30 Keravan Opisto: HYVÄT PAHAT LISÄAINEET (2t)
Opettaja: DI, lis. ravintoneuvoja Nina Westerback
Elintarvikkeiden tuoteselosteet vilisevät outoja E-koodeja. Lisäaineita käytetään elintarvikkeissa muun muassa vahventamaan makua, parantamaan koostumusta, pidentämään käyttöaikaa sekä parantamaan väriä. Onko elintarvikkeissa pakko käyttää lisäaineita? Mitä lisäaineet ovat? Ovatko ne vaarallisia? Mitä lisäaineita kannattaa välttää ja mitä voi popsia?
Paikka: Keravan kirjasto, Pentinkulma-sali

Lauantai 16.2.2013 klo 9-12, Santasport Lapin Urheilukeskus, Rovaniemi. Yleisöluento “Miten ruoalla voi vaikuttaa ihmisen tasapainoon”, käsittelee ravinnon vaikutusta kokonaisvaltaiseen terveyteen, viljoja sekä suoliston kunnon merkitystä. Luento tulee käsittelemään ainakin jonkin verran myös ayurvedan näkökulman.

Fredagen 8.3.2013 kl 17 på Kreativa Kvinnors konferens i Kimito, Villa Lande, Engelsbyvägen 8. Nina Westerback, kostrådgivare ger oss verktyg för att orka och känna glädje genom hur, vad och när vi och våra närmaste äter.

Lördagen 16.3.2013 kl 10-16 (jag föreläser kl 12-13). Reumadag för Svenskfinland, Tölö servicecentral, Tölögatan 33, Helsingfors. Föreläsning “Hur mår din mage?”. Jag berättar om kostens betydelse för tarmens funktion och bland annat om spannmålets betydelse i autoimmuna sjukdomar och inflammationer.

Lauantai 23.3.2013, Wasa Wellness, Vaasa, Ayurveda Wellness. Luennot ruotsiksi klo 12 ja suomeksi klo 13 ravinnon merkityksestä terveyteen, myös ayurvedan näkökulmasta.
Kosten och ayurveda: I ayurveda finns sex smaker: sött, surt, salt, bittert, starkt och kärvt. I en balanserad måltid ska alla smaker finnas med. Nina Westerback, kostrådgivare och ayurvedaterapeut, berättar om hur man ser på kosten i ayurveda och hur man kan rätta till obalanser genom att äta just den mat som passar en, vid just det tillfället.
Ruoka ayurvedassa: Ayurvedassa tunnetaan kuusi makua: makea, hapan, suolainen, karvas, mausteinen ja kutistava. Tasapainoisessa ateriassa kaikki maut ovat läsnä. Nina Westerback, ravintoneuvoja ja ayurvedahoitaja, kertoo kuinka ayurvedassa nähdään ruoka ja ravinto, ja kuinka ruoan avulla tasapainotetaan kehoa ja olemusta.
Paikalla tulee olemaan myös joukko muita ayurvedaan perehtyneitä ja tarjolla mm. ayurvedalaista kokovartalohierontaa.

Viikonloppuna 20-21.4.2013 Ilon ja Valon Markkinat. Luennoin lauantaina 20.4 klo 13.30-14.15 otsikolla “Mikä ruoka on juuri sinulle parasta?” Nina on ravintoneuvojana vankasti sitä mieltä, että mikään lautasmalli ei sovi kaikille ihmisille. Olemme kehotyypiltämme ja persoonaltamme erilaisia, puhumattakaan elämänvaiheista, liikuntatottumuksista ja vuodenaikojen merkityksestä. “Ilon ja valon markkinat” on uuden ajan hyvinvointitapahtuma, joka järjestetään Wanhassa Satamassa. Näytteilleasettajat sekä runsas ohjelmasisältö palvelevat ja inspiroivat kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan kiinnostuneita ihmisiä. Tervetuloa! Tapahtuman ohjelma.

Kesällä luennoin ainakin seuraavasti:

Lauantaina 10.8.2013: Ravintocamping, Kostcamping. Hanko. Luento ravinnosta ja tasapainosta, mahdollisesti myös ayurvedasta. Tarkempaa tietoa huhtikuussa! Föreläsning om kost och balans, möjligen även ayurveda. Mer info i april!

Ja syksylle on jo pari buukattu:

Torstai 12.9.2013, ilta, Ruoan vaikutus naisen terveyteen. Espoon Soroptimistien kuukausikokouksessa, Omnian Aikuisopisto, Kirkkokatu 16 A, Espoon keskus.

Tervetuloa!

Kevätlukukauden luentoja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *