Nopea ja helppo nokkosspagetti

Vihdoin on pitkä talvi ohi ja suomalainen villiruoka on alkanut kasvaa! Voikukkaa ja vuohenputkeakin tutumpi villiruoka on tietysti nokkonen. Nokkosesta voi tehdä paljon muutakin kuin keittoa ja lettuja. Lastenkin suosikki lienee helppo nokkosspagetti.

helppo nokkosspagetti

Tarvitset:

  • vastapoimittuja nokkosia, noin 2-3 litraa
  • 2 mozzarellajuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 2-3 rkl voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • hyppynen intiaanisokeria
  • noin puoli kiloa spagettia

Riittää ja kestää:

4-5 hengelle, sama aika kun pastan keittämiseen menee eli noin 15-20 minuuttia.

Tee näin:

Kun poimit nokkosia, leikkaa joko latvat, tai leikkaa irtonaisia lehtiä suoraan keräilyastiaan. Paksuja varsia ei oteta mukaan. Mitä nuoremmat nokkoset, sitä herkullisempi kastike.

Aloita laittamalla kaksi isoa kattilaa vettä kiehumaan – toinen nokkosille ja toinen spagetille. Kun nokkosvesi kiehuu, lisää nokkoset ja vähän suolaa (esim. 1 rkl). Keitä nokkosia kymmenisen minuuttia.

Keitä sillä aikaa spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja kuutioi pari mozzarellapalloa.

Kaada pois nokkosten vesi. (Voit käyttää sitä puutarhassa kun se on jäähtynyt.) Laita keitetyt nokkoset ja 2 dl kermaa tehosekoittimeen. Aja sileäksi. Voit käyttää nokkoskastikkeen hienontamiseen myös sauvasekoitinta. Kaada kastike kattilaan ja lämmitä sitä hieman. Lisää kastikkeeseen muutama ruokalusikallinen voita sekä hieman intiaanisokeria. Mausta sitten kastiketta suolalla ja pippurilla.

Sekoita kastike spagettiin ja lisää mozzarellakuutiot. Kuvassa sekoitusta ei ole vielä tapahtunut, mutta oikeastaan annos on vielä kauniimpi sekoitettuasi sitä – spagetti saa kauniin vaalean vihreän värin. Nopea ja helppo nokkosspagetti on herkullinen myös fetajuuston tai parmesaanijuuston kera.

 

Nopea ja helppo nokkosspagetti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *