Helpot jauhelihalla täytetyt paprikat

Jauhelihalla täytetyt paprikat on todella helppo ja melko nopeakin ruokalaji. Paprikat voi halkaista ja täyttää monella eri tavalla. Ne voi myös kypsentää padassa tai uunissa. Itse teen sen usein padassa, koska pidän siitä, että paprikat pehmenevät täysin.

jauhelihalla täytetyt paprikat

Tarvitset:

  • niin monta paprikaa kuin sinulla on ruokailijaa, tässä tapauksessa 4 paprikaa
  • noin 400 g luomujauhelihaa
  • suolaa, mustapippuria
  • pari dl keitettyä riisiä tai linssejä – voi korvata herneillä tai vaikkapa paistetuilla herkkusienillä jos haluat vähähiilarisen version
  • iso kourallinen juustoraastetta – itse käyttäisin emmentalia tai hollantilaista kypsää juustoa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • iso kourallinen jotakin tuoretta yrttiä, esimerkiksi persiljaa tai timjamia, tai muutama tl kuivattua yrttiä, esimerkiksi oreganoa tai provece-sekoitusta

Riittää ja kestää:

4 hengelle, noin 30 minuuttia.

Tee näin:

Halkaise paprikat pituussuuntaisesti kahtia. Jätä kannat mutta poista kaikki siemenet.

Jauhelihalla täytetyt paprikat on täydellinen ruokalaji silloin kun sinulla on jäänyt edellispäivältä joko riisiä, perunaa, uunijuureksia tai jotain muuta hyvää, mitä voit jauhelihaan sekoittaa. Jos ei jämiä ole, keitä pari dl riisiä tai linssejä pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Sekoita riisi, linssit, herneet tai paloitellut eilisen tähteet raakaan jauhelihaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa täyte tasaisesti paprikoihin ja paina täyte tiiviisti. Lisää juustoraaste viimeisenä.

Aseta täytetyt paprikan puolikkaat isoon pataan tai kattilaan, tai kahteen jos ei yhteen mahdu. Lisää vettä muutama cm, kuitenkin niin vähän, ettei paprikoiden sisälle valu vettä. Keitä paprikat hiljalleen kannen alla kunnes paprikat ovat pehmenneet ja liha kypsynyt. Siihen menee yleensä noin 15 minuuttia.

Jos haluat kaunista väriä paprikoihin, voit paistaa ne vielä uunissa. Tee siinä tapauksessa niin, että asetat uunin 225 asteeseen kun aloitat keittämisen, siirrät jo 10 minuutin päästä paprikan puolikkaat uunivuokaan ja lisäät juustoraasteen vasta tässä vaiheessa. Paista ne sitten uunissa kymmenisen minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet vähän väriä ja ovat juuri sopivat pehmeitä.

Paprikoiden kypsyessä, sekoita yrtit turkkilaiseen jogurttiin ja mausta suolalla ja pippurilla.

Ja koko ateria on nyt valmis! Toki voit tarjoilla paprikat myös osana ateriaa. Sopivia lisukkeita ovat esimerkiksi salaatti tai lohkoperunat.

Helpot jauhelihalla täytetyt paprikat

One thought on “Helpot jauhelihalla täytetyt paprikat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *