Klassinen härkis bolognese

Härkis on vegaaninen proteiinipitoinen elintarvike, joka tehdään muun muassa härkäpavuista ja herneistä. Sillä on helppo korvata esimerkiksi jauhelihan. Sitä saa jo monesta kaupasta. Kun valmistin siitä ensimmäistä kertaa ruokaa, tein siitä tietysti klassikon: pasta bolognese – ei kun siis härkis bolognese. Muu perhe söi spagettia, kuvassa on oma maissipenne-annokseni, joka on gluteeniton.

Härkis bolognese

Tarvitset:

  • 1 pakkaus härkistä
  • 1 iso sipuli
  • pari valkosipulkynttä
  • pari rkl keltaista oliiviöljyä (eli ei extra-virgin)
  • 1 purkki luomutomaatteja, kokonaisina
  • pari rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl intiaanisokeria
  • vettä tai aitoa lientä
  • suolaa ja mustapippuria
  • (vasta-raastettua parmesanjuustoa)
  • noin puoli kiloa pastaa

Riittää ja kestää:

4-5 hengelle, sama aika kun pastan keittämiseen menee eli noin 15-20 minuuttia.

Tee näin:

Laita pastan vesi kiehumaan.

Kuori sipuli ja leikkaa se silpuksi. Murskaa valkosipulin kynnet ja purista ne. Kuumenna öljyä kattilassa ja paista siinä sipulit pari minuuttia. Lisää säilyketomaatit, pyre ja intiaanisokeri ja riko tomaatit. Huom! Härkistä ei lisätä vielä, vaan vasta ihan lopussa!

Lisää noin desin verran vettä tai aitoa lihalientä. Lisää myös mustapippuria ja hieman suolaa – härkis sisältää jo jonkin verran suolaa, joten ei tarvitse niin paljon lisää.

Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Keitä härkis bolognese -kastiketta kunnes pasta on valmista.

Kun pasta on valmista, kaada siitä vesi pois. Lisää härkis kastikkeeseen ja sekoita. Lämmitä kastiketta vielä minuutin verran. Valmista! Tarjoa vastaraastetun parmesanjuuston kera, jos olet juuston ystävä.

Klassinen härkis bolognese

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *