Hallitse painosi syömällä itsesi kylläiseksi

Hiljattain tuli televisiosta A-teeman ohjelma “Lihava Suomi”. Keskustelua oli erittäin mielenkiintoista seurata. Toivon, että lukuisat hyvät puheenvuorot avarsivat lihavuusongelmaa mahdollisimman monelle katsojalle. Muutama asia nousi monta kertaa esiin. Haluaisin itse tarjota ravintoneuvoja ratkaisuja niihin, ja itse asiassa, osaankin auttaa.

“Syö vähemmän ja liiku enemmän” on usein ainoa ohje, joka lihavalle annetaan.

Laihduttaminen on harvoin niin helppoa, että se onnistuisi tuolla yksinkertaisella ohjeella. Se syyllistää helposti laihduttajaa. Liikkumalla enemmän nimittäin ruokahalu tuppaa kasvamaan, ja syödäänkin enemmän. Ja syömällä vähemmän, tulee nälkää, ja halutaankin syödä enemmän. Haluan auttaa sinua hallitsemaan painoasi kylläisenä, koko ajan, ja liikkumaan vain niin paljon kuin itse haluat. Ravintoneuvontani perustana on aina kylläisyys. Jos elät jatkuvasti edes pienessä nälän tunteessa, niin jossain vaiheessa tulee melkein kaikilla se piste, kun ei pysy enää siinä nälkää ylläpitävässä ruokavaliossa, ja paino alkaa taas nousta. Laihdutuksen lopputuloksen tulee olla pysyvä, ja pysyvä tasapainotila ei ole sellainen, jossa tuntee edes pientä jatkuvaa nälkää.

Terveydenhuollossa pyritään hoitamaan erilaisia asioita, kuten verenpainetta, kolesterolia ja diabetesta, mutta ihminen pitäisi hoitaa kokonaisvaltaisesti.

Ravintoneuvojana pyrin hoitamaan ihmistä nimenomaan kokonaisuutena. Mikä onkin tavallaan itsestäänselvyys, koska verenpaine, kolesteroli, diabetes ja lihavuus ovat kaikki kytköksissä toisiinsa. Oikealla, juuri asiakkaalle sopivalla ruokavaliolla hoidetaan näitä kaikkia samaan aikaan.

Jokanen ihminen, joka haluaa pudottaa painoaan, pitäisi nähdä yksilönä ja auttaa myös sellaisena.

hallitse painosi syömällä itsesi kylläiseksi

Ravintoneuvontani perustuu jokaisen yksilön kuunteluun ja hänen tilanteeseensa paneutumiseen. Kuten professori Kirsi Pietiläinen sanoi A-teemassa 28.9.2017 (“Lihava Suomi”), ensin täytyy olla asiakkaan puolella ja oikeasti kiinnostua hänestä. Kaikilla laihduttajilla ei toimi sama ruokavalio. Täytyy analysoida ihmisen tausta, kehotyyppi ja omat mieltymykset, ennen kuin voi antaa ruokavalioon liittyviä ohjeita. Pelkkä lautasmalli ei riitä! Jokaisella ihmisellä on erilainen hormonitoiminta. Tämä pitää saada tasapainoon, ja siihen harvoin lautasmalli riittää, vaan on löydettävä, yhdessä asiakkaan kanssa, toimiva ruokavalio, jolla saavutetaan painonlaskua, ja joka toimii asiakkaan arjessa. Kuten erikoislääkäri Risto Mäkinen sanoi samassa ohjelmassa, lähdetään siitä, mikä on asiakkaalle merkityksellistä. Kuullaan asiakas.

Vain neljä tuhannesta saa apua painon pudottamiseen.

Olen täällä sinua varten, jos haluat apua ammattilaiselta, joka kuuntelee, haluaa ymmärtää ja osaa auttaa juuri sinua. Sinun täytyy ehkä investoida muutama satanen omasta pussistasi, koska en ole julkisella sektorilla töissä – ainakaan vielä. Ehkä tulevaisuudessa julkinen sektori alkaa tukea sellaista ravintoneuvontaa, jota teen. Eihän se ole kalliimpaa kuin kuukauden tai parin lääkkeet monelle tavalliselle suomalaiselle, joka kärsii edellä mainituista eri terveysongelmista.

Haluatko apua painonhallintaan? Ota yhteyttä suoraan minuun: Ota yhteyttä. Tässä voit lukea lisää itsestäni ja ravintoneuvonnastani.

Hallitse painosi syömällä itsesi kylläiseksi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *