Avoimet kokkauskurssit tammi-maaliskuu 2019

(päivitetty 19.3.2019) Ilmoittaudu kokkauskursseille tai muille kursseille lomakkeen kautta sivun alaosassa. Huomaa aikaisen ilmoittautujan etu, joka päättyy helmikuun ja maaliskuun alun kurssien osalta 6.2., ja maaliskuun lopun kurssien osalta 6.3.2019. Ja jos ilmoittaudut ja maksat kerralla useasta kurssista, saat 20 % alennusta koko summasta. Lisäksi, jos ilmoittaudut ja maksat kurssista ennen 31.1., saat 20 % alennusta ravintoneuvonnastani koko vuoden 2019 ajan.

 

Kokkauskurssit Espoossa, talven 2019 kurssiaikataulu ja hinnasto:

 • Mummi-lapsi -kokkauskurssi 3, näköaisti vuorossa (eri reseptit kuin osissa 1-2!) ma 25.2.2019 klo 15.30 – 17.30, hinta 35 e/aik.+lapsi, 42 e/aik.+ 2 lasta (TILAA VIELÄ 1-2 LAPSELLE)
 • Uutuus! Puurot ti 26.2.2019 klo 17.30 – 20.30, hinta 42 e (2 VAPAATA PAIKKAA)
 • Raakapuurot ja -vanukkaat ma 4.3.2019 klo 17.30 – 20.30, hinta 45 e (3 VAPAATA PAIKKAA)
 • Helppo kasvisruokakurssi ma 25.3.2019 klo 17.30-20.30, hinta 6.3. asti 37 e, tämän jälkeen 42 e (TÄYNNÄ, 2 jonossa)
 • LCHF-ruokavalio (eli vähähiilihydraattinen ruoka) ti 26.3.2019 klo 17.30 – 20.30, hinta 6.3. asti 40 e, tämän jälkeen 45 e (4 VAPAATA PAIKKAA)

Kurssien Facebook-tapahtumat (Huom. ei sitovaa ilmoittautumista Facebookin kautta, käytä lomaketta tai sähköpostia!): https://www.facebook.com/pg/tosiruoka/events/?ref=page_internal

Kokkauskurssit, tarkemmat kuvaukset:

LCHF-ruokavalio

LCHF tulee sanoista Low Carb, High Fat. Suomeksi puhutaan usein vähähiilarisesta ruokavaliosta tai karppauksesta. Turhat ja joskus johdonmukaisesti kaikki sokeri- ja tärkkelyslähteet eliminoidaan ruokavaliosta ja keskitytään rasvaan ja proteiiniin. Kurssilla tehdään tavallista kotiruokaa, jossa on vain vähän hiilihydraattia. Kurssi sopii erityisen hyvin ylipainosta kärsiville ja kakkostyypin diabeetikoille.

jauhelihapihvit salaattipedillä

Helppo kasvisruokakurssi

Vähemmän lihaa, enemmän kasviksia! Tällä kurssilla jokainen saa oivaltaa, kuinka helppoa ja herkullista se voikaan olla. Laitamme yhdessä helppoja, täyttäviä kasvisruokia, ja kaikki tehdään alusta asti aidoista raaka-aineista. Käytetään paljon palkokasveja ja jonkin verran siemeniä, pähkinöitä, kananmunia ja maitotuotteita.

Kokkauskurssit Espoossa kasvisruokakokkauskurssi

Mummi-lapsi -kokkauskurssi

lasten ikä n. 5-10 v

Tätä on toivottu! Kurssilla tehdään ruokaa yhdessä lasten kanssa. Tervetulleita ovat kurssin nimestä huolimatta mummien lisäksi myös vaarit ja muutkin aikuiset. Joka eri osassa on eri reseptit ja tutustutaan yhteen aistiin kivan leikin avulla, eikä yksi osa vaadi toiseen osallistumista.

Kokkauskurssit Espoossa mummi-lapsi -kokkauskurssi

 

Puurokurssi

Puuro on ihana talviruoka ja taipuu niin moneen. Puurokurssilla tehdään lähinnä lämpimiä puuroja, sekä pääruoaksi, että aamiaiseksi tai välipalaksi sopivia puuroja. Raaka-aineisiin kuuluu muun muassa hirssi, talkkuna ja kaura, maustetaan ja koristellaan.

Kokkauskurssit, puurokurssi

Raakapuuro- ja -vanukaskurssi

Puurot ja vanukkaat ovat helpoimpia raakaruokia omaksua, ja ne ovat myös suhteellisen helppoja ja nopeita, kunhan oppii perusteet. Ne ovat myös äärimmäisen herkullisia, ja useimmiten lapset myös rakastavat niitä. Raakaravinto, on ruokaa, jota ei ole kypsennetty kuumentamalla. Raakaruoassa on enemmän entsyymejä ja vitamiineja kuin kuumennetussa ruoassa.

Raakapuurokurssi

Hyönteiset ruoanlaitossa

Hyönteisten kasvattaminen proteiinilähteeksi vaatii huomattavasti vähemmän resursseja kuin lihan. Siksi hyönteisten rooli ruokavaliossamme voi kasvaa. Tällä kurssilla teemme yksinkertaisia ruokia jauhomadoista ja sirkoista sekä tutustumme jauhomatojen kasvatukseen.

 

 

Raakaravintokurssi

Raakaravinto, eli raw food, on ruokaa, jota ei ole kypsennetty kuumentamalla. Raakaruoassa on enemmän entsyymejä kuin kuumennetussa ruoassa. Ruoasta tehdään keholle helpommin sulatettavaa erilaisin keinoin, joita ovat esimerkiksi liotus, idätys ja hapatus. Raakaruoka täyttää hyvin, mutta kylläisyyden tunne on erilainen kuin kypsennettyä ruokaa syötäessä.

Kokkauskurssit Espoossa raakaravintokokkauskurssi

 

Raakakakkukurssi

Tule mukaan kokkaamaan tavallisia leivonnaisia terveellisempiä ja ravitsevampia mutta vähintään yhtä herkullisia raakakakkuja! Raakakakku valmistetaan ilman uunia. Raaka-aineina käytetään muun muassa pähkinöitä, hedelmiä, raakakaakaota, siemeniä ja marjoja. Kakkujen jähmettyessä pyöräytämme lisäksi raikkaan vihersmoothien.

Kokkauskurssit Espoossa raakakakkukurssi

Muutama kommentti kursseilta:

“Ihana miljöö ja pieni, kodikas ryhmä. Paljon kivempi kuin suurkeittiössä.” -kurssiosallistuja
“Lapset tykkäsivät todella paljon. Ruoka oli heidän mielestään todella hyvää ja oli ihan mahtavaa päästä tekemään sitä itse.” -kurssille osallistuvan lapsen äiti
“Olet helposti lähestyttävä ihminen ja kurssista jää kiva fiiis. Sellainen fiilis, että teet työtä täydellä sydämellä” -kurssiosallistuja
“Olit hyvin suunnitellut etukäteen kaiken. Aika riitti, mahduimme hyvin keittiöösi, työsuunnitelma oli hyvä ja ruoat maistuvia. Ihanaa, että olit suunnitellut lapsille myös aistiharjoituksen.”
-kurssiosallistuja
“Parasta on tehdä yhdessä ruokaa sun hyvällä opastuksella. Koko ympäristö on kaunis ja ihana. Osaat opastaa hyvin. Ihailen rauhallisuuttasi ja selkeyttäsi. Ja taas oli kiva leikkikin.” -kurssiosallistuja
“Det var fin kurs och god stämning igår.”
-kursdeltagare
“Super att recepten omfattade både alternativ för förrätt, “varmrätt” och efterrätt, och du har ju en härlig attityd och ett lugnt förhållningssätt som kurslärare.” -kursdeltagare

Yleistä kokkauskursseista

 • Kursseilla saa aina ruokaohjeet mukaan paperikopioina ja halutessaan myös tiedostona. Ruokaohjeet saa halutessaan myös ruotsiksi.
 • Essuja on kurssipaikalla.
 • Illan kuluessa siistimme myös paikat ja tiskaamme, ja sitten tietysti nautimme yhdessä illan aikaansaannoksista yhteisessä pöydässä.
 • Kokkauskursseilla ei käytetä gluteenipitoisia raaka-aineita eikä valkoista sokeria.
 • Kerro ilmoittautuessasi myös mahdolliset allergiat ja yliherkkyydet.
 • Yhdelle kurssille otetaan korkeintaan 8 osallistujaa. Mummi-lapsi -kurssi on poikkeus – siihen otetaan noin viisi aikuinen-lapsi -paria. Kurssin mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitetaan viimeistään noin viikko etukäteen.
 • Lasku, jossa on viikon maksuaika, lähetetään osallistujille sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen, kuitenkin viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä, joka on 7 päivää ennen kurssipäivää. Laskutuksen jälkeen tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50% kurssihinnasta, ja alle 3 päivää ennen kurssia tehtävistä peruutuksista 100 % kurssihinnasta. Hinnat sisältävät alv:n 24%.

Kokkauskurssit Espoo Villa Elinelund

Osoite on Soukanniemi 6b. Perille pääsee bussilinjalla 143 (Matinkylästä, laituri 4), ja autopaikkoja löytyy pihalta. Kartan ja julkisen liikenteen yhteydet näet tarkemmin tästä: Ota yhteyttä. Tosiruoka järjestää myös vastaavia kursseja yrityksille, lue lisää: Kokkauskurssit.

Ilmoittaudu:

(kirjoita otsikoksi (Subject) Kokkauskurssi)
* = pakollinen

 

Avoimet kokkauskurssit tammi-maaliskuu 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *