Gluteeniton suklaakakku

Moni meistä voi paremmin ilman gluteenipitoisia viljoja. Tässä helppo ja herkullinen suklaakakku sinulle, joka et siedä gluteenia tai vehnää, ja miksei ihan kenelle vaan.

Tarvitset:

  • 4 luomukananmunaa
  • 1/2 dl sokeria (tai vähemmän, ja voit korvata myös esim. stevialla)
  • 125 g voita
  • 3/4 dl kookosjauhoa
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1-2 tl fiberhuskia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • voita kakkuvuoan voiteluun

Riittää ja kestää:

5-10 hengelle, noin 25 minuuttia.

Tee näin:

Vispaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi samalla kun voi sulaa kattilassa.

Kaada voisula seokseen, sekoittaen. Mittaa sitten kaikki kuivat ainekset suoraan seokseen ja sekoita tasaiseksi. Osan kookosjauhoista voit halutessasi korvata myös mantelijauholla tai gluteenittomalla jauholla (esim. jyttejauho).

Jos haluat vähähiilihydraattisen version, vähennä sokerin määrää tai korvaa sokeri esimerkiksi pienellä määrällä steviauutetta tai -jauhetta.

Voitele pienehkö kakkuvuoka ja kaada seos siihen. Tasaa pinta hieman.

Paista 175 asteisessa uunissa 13-15 minuuttia.

Nauti sellaisenaan tai kermavaahdon, creme fraichen tai kotitekoisen jäätelön kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


five - = 2

Käytä gravataria lisätäksesi kuvasi kommenttiin.

© Copyright - Tosiruoka - Website by Nick Deboo